Taş Atan Çocukların Aileleri De Rehabilite Edilecek

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, taş atan çocukların rehabilite işleminin uzun süreçli bir mesele olduğunu belirterek, "Sorunun kökten çözümü için çocuklarımızı aileleriyle birlikte rehabilite edeceğiz" dedi

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, taş atan çocukların rehabilite işleminin uzun süreçli bir mesele olduğunu belirterek, "Sorunun kökten çözümü için çocuklarımızı aileleriyle birlikte rehabilite edeceğiz" dedi.
Birtakım inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Aydın'a gelen Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, taş atan çocuklarla ilgili Meclis'ten (TBMM) geçen yasayla birlikte serbest bırakılan çocukların ve ailelerinin birlikte rehabilite edileceğini açıkladı.
Taş atan çocuklar yasasından yararlanarak cezaevlerinden çıkan çocuklarla ilgili basında yer alan haberleri ve Mersin'de yasadan yararlanarak cezaevinden çıktıktan 4 gün sonra tekrar cezaevine giren bir çocukla ilgili olarak kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Bakan Selma Aliye Kavaf, yasanın çocukları topluma kazandırılması için çıkarıldığını belirtti. Yasanın amacı doğrultusunda çalışma yaptıklarını kaydeden Bakan Kavaf, "Bunlar adı üzerinde çocuk. Çocuk olmaları hasebiyle daha önceki ceza
yasasında işlemiş oldukları suç terör kapsamında değerlendirildiği için iki defa ceza alıyorlardı. Bu yüzden ceza süreleri ağırlaştırılmıştı. Tabii ki bunlar bizim çocuklarımız, bu ülkenin çocukları. Bu düzenleme onları kazanma noktasında atılmış iyi bir adımdır. Yasadan yararlanarak cezaevlerinden çıkan çocuklar yeniden kendileriyle, toplumla barışık üretken insanlar olmaları noktasında rehabilitasyon çalışmaları bundan sonra da devam edecek. Bu uzun soluklu bir iş. Hepsi ailelerinin yanlarına
gönderilecek. Sorunun kökten çözümü için çocuklarla birlikte aileleri içinde rehabilite çalışması yapılacak" şeklinde konuştu.

"ANAYASA'NIN TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ AÇACAK ŞEKİLDE DÜZENLENMESİ GEREKİYOR"
Referandum sürecini ve ülke genelinde son dönemde yaşanan olayları değerlendiren Bakan Kavaf, "Anayasa paketinin içeriğini herkese doğru anlatmalıyız. Herkes sivil anayasa istiyor, ancak tamamı noktasında bir uzlaşma zemini oluşmadığı için bu şekilde 10 maddelik bir paket halinde anayasa değişikliği gündeme geldi. Kalkınma hamlesinin önündeki birtakım engellerin ortadan kaldırılması ve bunun daha hızlı bir şekilde devam edebilmesi için Anayasa'dan ve yasalardan kaynaklanan engellerin de kaldırılması ve
bunların Türkiye'nin önünü açacak şekilde düzenlenmesi gerekiyor" diye konuştu.
Hatay'ın Dörtyol ilçesinde ve Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşanan olayları provokasyon olarak değerlendiren Bakan Kavaf, şunları söyledi:
"Türkiye'nin muhtelif yerlerinde provokatif eylemler yapılıyor. Bu eylemeler bundan sonra da olacaktır. Ama halkımız sağduyulu ve provokatörlere gerekli cevabı en iyi şekilde veriyor."
Devlet Bakanı Aliye Kavaf'a AK Parti İl Başkanlığı'ndaki ziyaretinde Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç ve eşi Şadiye Koç da eşlik etti. Bakan Kavaf, daha sonra il genelindeki diğer sosyal hizmetler kurumlarını ziyaret etmek için il merkezinden ayrıldı.