İskilip'te Gençlik Şöleni Coşkusu

İskilip Belediyesi Gençlik Konseyi tarafından düzenlenen Gençlik Şöleni başladı.

  Çorum Caddesi ' nde düzenlenen açılış törenine Devlet eski Bakanı Abdul Haluk Çay , İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmaz , İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer , AK Parti İl Başkanı Faruk Özkader , bazı ilçe yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı .
İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer , İskilip ' te en son 15 yıl önce şenlik düzenlendiğini belirterek , ' ' 15 yıl önce unutulan şenliği yeniden başlatıyoruz " dedi .
Göreve gelir gelmez ilk önce ilçenin sorunlarını tespit ettiklerini ve çözümü noktasında çalışmalar yaptıklarını dile getiren Sezer , ' ' İskilip ' in alt yapı sorunlarını çözerken belediye olarak kültürel anlamda etkinlikler yapmadığımızı fark ettik . Bu eksikliği gidermek için Gençlik Şöleni düzenledik . . İskilip ' te en son 25 yıl önce şenlik yapıldı ve sonra unutuldu . Bundan sonra her yıl düzenli olarak şenlikler , kültürel etkinlikler düzenleyeceğiz " dedi .
Sezer , Genlik Şöleni ' nin organize edilmesinde İskilip Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi ' nin ve diğer belediye personelinin kendisine büyük destek olduğunu belirterek , Gençlik Konseyi ve belediye personeline teşekkür etti .
İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmaz , ise gelecek yıl İskilip ' te Bedri Rahmi Eyüpoğlu anısına ulusal bir şiir yarışması düzenleyeceklerini , bunun yanı sıra ödül töreni ve bir de müzik festivali gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi .
Kaymakamı Mehmet Yılmaz , idareciler olarak halka daha yaşanabilir bir kent sunmak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi . Gerek altyapı , gerek kültürel ve gerekse huzur-asayiş açısından daha iyi bir noktada olabilmek için gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Yılmaz , " İdareciler olarak amacımız halkımızın yaşam kalitesini yükseltmek " dedi .
Yapılan konuşmaların ardından Çorum Belediyesi Mehteran Bölüğü bir gösteri yaptı . Mehteran Bölüğü ' nün mehter gösterisi büyük beğeni topladı .
Mehter gösterisinin ardından Ankara Seymenler Halk Oyunları Ekibi kendi yörelerine ait halk oyunları gösterileri yaptılar . Şölende Çorum Hattuşa Halk Oyunları Ekibi de Çorum ve farklı bazı yörelere ait halk oyunları gösterisi sahneledi .
İskilip Gençlik Şöleni , ikinci gününde de dolu dolu etkinliklerle devam edecek . Etkinlikler kapsamında bugün saat 10 . 00 ' dan itibaren çeşitli yarışmalar düzenlenecek . Öğlene kadar devam edecek olan ödüllü yarışmalarda dereceye giren yarışmacılar öğleden sonra düzenlenecek olan ödül töreninde ödüllendirilecek .
Bugünkü programın öğleden sonraki bölümünde yerel sanatçılar ilçe merkezinde konserler verecekler . Şölen için düzenlenen çeşitli yetenek ve şiir yarışmalarında dereceye giren yarışmacılar da bugün saat 18 . 00 ' de başlayacak olan ödül töreninde ödüllendirilecek .
Gençlik Şöleni ' nin ikinci gün etkinlikleri kapsamında ünlü müzisyen Nadide Sultan sahne alacak .
( MMY-TM-BÖ-Y )