Geçtiğimiz yıl 241 anne doğum sırasında hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlğı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürü Mehmet Rıfat Köse, Türkiye de geçen yıl 241 annenin doğum sırasında hayatını kaybett

  Sağlık Bakanlğı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürü Mehmet Rıfat Köse , Türkiye de geçen yıl 241 annenin doğum sırasında hayatını kaybettiğini söyledi . Köse , anne ölümlerinin önüne geçebilmek için titizlikle çalışma yürüttüklerini söyledi . Hedefin 2015 yılına kadar anne ölümü oranını yüz binde 10 ' un altına düşürmek olduğunu belirten Köse , " Asıl hedefimiz önlenebilir nedenlerde hiçbir anneyi kaybetmemektir . Bunu sağlayana kadar çalışacağız . " dedi .

Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürü Dr . Mehmet Rıfat Köse , Eğitim Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda İl Sağlık Müdürü Dr . Kadir Çetinkara ve il geneli hastane başhekim , başhemşireleri , yöneticileri ve sağlık grup başkanlarının katılımıyla bir toplantı düzenlendi . Köse , anne ölümlerinin sadece sağlık göstergesi olmadığını , aynı zamanda ekonomik , sosyal ve eğitim alanlarındaki gelişmişliğinin de göstergesi olduğunu belirtti . Anne ölümlerinin azaltılması için yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi veren Köse , Türkiye de geçen yıl 241 annenin doğum sırasında hayatını kaybettiğini , bu rakamın çok yüksek olmamasına rağmen anne ölümlerine çok büyük önem verdiklerini belirtti . Yürüttükleri programla hedefin 2015 yılına kadar anne ölümü oranını yüz binde 10 ' un altına düşürmek olduğunu bildiren Köse , " Asıl hedefimiz önlenebilir nedenlerde hiçbir anneyi kaybetmemektir . Bunu sağlayana kadar çalışacağız . " dedi .

Program kapsamında anne ölümleri konusunda bölgeler arası farklılıkları azaltmak için de çalışma yürüttüklerini anlatan Köse , hedeflere ulaşmak için standartlar belirlediklerini kaydetti .