Yenilenen Emin Kul Vapuru Yeniden Hizmete Alındı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İDO'nun tamamen yenilenen Emin Kul Vapuru, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından hizmete alındı

  İstanbul Büyükşehir Belediyesi İDO ' nun tamamen yenilenen Emin Kul Vapuru , İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından hizmete alındı . Şehir Hatları ' ndan devralınarak İstanbullulara 40 yıl daha hizmet verecek şekilde yenilenen vapurlar için toplam 6 . 5 milyon TL harcandığı bildirildi .
İDO tarafından tamamen yenilenerek jilet olmaktan kurtarılan Emin Kul Vapuru , İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş , Esenler Belediye Başkanı M . Tevfik Göksu , İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı ve İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy ' un da katıldığı törenle hizmete alındı . Kadıköy ' deki Eminönü İskelesi ' nde gerçekleştirilen törende konuşan Topbaş , Türkiye ' nin bir deniz ülkesi , İstanbul ' un da bir deniz kenti olduğunu belirterek , " Şehrin sorunlarını çözerken diğer taraftan da denizi ve deniz kenti olma
özelliğini tekrar hissettirme adına çok ciddi yatırımlar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz . Şu anda İstanbul ' un 410 kilometre sahili denize girilebilir hale geldi . İrili ufaklı bin 800 civarında dereler var . Toplamda 600 kilometreyi ıslah ettik ve kontrol altına aldık " dedi .
Çok ciddi yatırımlar yapıldığına da dikkat çeken Kadir Topbaş , " Kadıköy ' de metro 2011 ' de başlayacak Kartal ' a gidecek . Bir ucu Üsküdar ' a diğer taraftan Ümraniye ' ye gidecek " diye konuştu .
Konuşmaların ardından Başkan Topbaş ve davetliler iskeleye yanaşan Emin Kul Vapuru ' na binerek deneme seferine katıldı .