Uzman Çavuş Güzey Son Yolculuğuna Uğurlandı

Siirt'in Pervari ilçesindeki 2 asker ve 3 korucunun şehit olduğu çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit olan Uzman Çavuş Yusuf Tuna Güzey, memleketi Adana'da düzenlenen törenin ardından gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı

  Siirt ' in Pervari ilçesindeki 2 asker ve 3 korucunun şehit olduğu çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak şehit olan Uzman Çavuş Yusuf Tuna Güzey , memleketi Adana ' da düzenlenen törenin ardından gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı .
Sabancı Merkez Camii ' ndeki törene güçlükle gelebilen şehidin eşi Betül Güzey , " Aşkın kanın yerde kalmayacak . Ben şehit eşiyim . Gururluyum . Yusuf ' um gururlu bir askerdi . Bende onun gururlu eşiyim " dedi . Hainler sevinmesin şehidimin kanı yerde kalmayacak " diyen acılı eşi teselli etmek ise 6 . Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek ' e düştü . Bek , " Bana da silah verin bende gideyim , kanı yerde bırakmayayım " diye feryat eden Güzey ' e , " Merak etme kızım o iş sana kalmaz " karşılığını verdi . Güzey , sık sık göğsüne
takılan şehidin resmini öpüp okşayarak , " Ağlamayacağım , ben şehit eşiyim " şeklinde konuştu .
Binlerce kişinin toplandığı tören alanında sık sık ' Şehitler ölmez vatan bölünmez , kahrolsun PKK ' şeklinde slogan atıldı .
Orgeneral Nejat Bek şehidin babası Behlül Güzey yanına giderek onu da teselli etti . Bek , " Merak etme bu vatana hiç bir şey olmaz " dedi . Baba Güzey ise , " Cumhurbaşkanı benim Cumhurbaşkanım , Başbakan benim Başbakanım , komutanlar benim komutanım ama bu bayrak sadece Bilal Erdoğan ' ın sembolü değil . Bu Bayrak 70 milyonun sembolü " diye konuştu . Kendisinin Cudi ve Gabar dağı kadar dik olduğunu belirten Baba Güzey , " Çanakkale ' de birlikte savaştığımızı unutuyorlar " dedi .
Anne Güzey ise yanından yakınından yükselen onca feryada rağmen gözyaşlarına hakim oldu . Teröristleri sevindirmeyeceğini belirten Anne , " Bir oğlum daha var onu da vatana feda etmeye hazırım . Ben çocuklarımı vatan için yetiştirdim " şeklinde konuştu . Gelinin elini bir an bile bırakmayan anne Güzey , " Yakınlarına da kimseyi sevindirmeyin ağlamayın " şeklinde uyarıda bulundu .
Bu sıra da şehidin teyzesinin kızı Arzu Koyun , şehidin erkek kardeşine sarılarak , " Hepimiz , Müslümansız . Müslüman olan bunu yapar mı? İşte bu da yarın şehit olacak " diyerek feryat etti . Koyun , daha sonra fenalık geçirdi . Şehit ' in kız kardeşi Sevil Güzey de gözyaşları içinde teröre lanet yağdırdı .
Kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi köyüne uğurlandı . Şehidin eşi Betül Güzel eşini son yolculuğu öncesi tabuta sarılıp gözyaşı döktü . Aşkım kanın yerde kalmayacak diyerek tabutu öpen Güzey , tabut araca koyulup yola çıkana kadar tabuttan elini çekmedi . Güzey ' in feryatları yürekleri dağladı .
Bu sırada kalabalığın etkisiyle çıkan kargaşada , törende görev alan bir asker , şehidin tabutunu taşıyan top arabasının altında kaldı . Bacağından yaralanan askere hazır bulunan ambulans ekibi müdahale etti .
Şehidin naaşı toprağa verilmek üzere ambulansla Yüreğir ilçesine bağlı Çelemli köyüne götürüldü .