Prenses Dıana'nın Çocukluğunu Geçirdiği Malikanedeki Eserler Gün Işığına Çıktı

İngiltere Prensesi Lady Diana'nın çocukluğunun geçtiği ev olan "Althorp Malikanesi"nin tavan arasında saklı duran paha biçilemez eserler, dünyanın en saygın müzayede merkezlerinden biri olan Christie'de gün ışığına çıkıyor

  İngiltere Prensesi Lady Diana ' nın çocukluğunun geçtiği ev olan " Althorp Malikanesi " nin tavan arasında saklı duran paha biçilemez eserler , dünyanın en saygın müzayede merkezlerinden biri olan Christie ' de gün ışığına çıkıyor .
Müzayedede , dönemin en önemli ulaşım aracı olan at arabalarından , dünyanın dört bir köşesinden toplanmış değerli sanat eserlerine kadar birçok eser , koleksiyoncularla buluşmak için Christie ' de sergileniyor . Toplam 761 parçanın sergileneceği müzayedede en büyük ilgiyi at arabalarından oluşan koleksiyonun görmesi bekleniyor . 19 ' uncu yüzyılda aristokrat ailelerin sahip olduğu at arabaları , ailelerin armalarını ve zevklerini yansıttığı için aristokratlar arasında en önemli rekabet aracı olarak görülüyor .
Koleksiyonun sergileneceği dünyanın en saygın müzayede merkezlerinden olan Christie ' nin Mobilya Uzmanı Edward Clive , yaptığı açıklamada at arabalarının dönem içerisinde statü sembolü olduğu için çok önemli olduğunu , arabaların renklerinin , aile armasının nerede yer alacağı gibi konuların büyük bir titizlikle düşünülen konular olduğunu belirtti . Müzayedede 13 at arabasının koleksiyoncuların ilgisine sunulduğunu belirten Clive , bu değerli koleksiyonun büyük bir ilgi göreceğini tahmin ettiğini sözlerine
ekledi . Müzayededen elde edilecek olan gelirle Althorp Malikanesini daha uzun yıllar ayakta tutmak için restorasyon yapılacağı belirtildi . Müzayededen 20 milyon pound gelir elde edilmesi bekleniyor .