Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin 2. taksit ödemesi sorgulama

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin 2. taksit ödemesi sorgulama.Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin 2. taksit ödemesi Temmuz ayı içerisinde yapılacak.

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin 2. taksit ödemesi sorgulama
  Denizli Vergi Dairesi Başkanı Ali İhsan Tunç ; ağıl , Motorlu Taşıtlar Vergisi ' nin , her yıl Ocak ve Temmuz aylarında iki eşit taksitte ö ; dendiğini hatırlatarak , &ldquo ; Motorlu Taşıtlar Vergisi mü ; kellefleri , 2010 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi 2 . Taksitini ; kredi kartı ile Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı ' nın internet sayfasında www . gib . gov . tr yer alan İnternet Vergi Dairesi/Sık Kullanılanlar/Motorlu Taşıtlar Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ö ; deme bö ; lü ; mü ; ne giriş yaparak veya anlaşmalı bankalara doğrudan başvurarak veya internet bankacılığını kullanarak ya da Motorlu Taşıtlar Vergisi yö ; nü ; nden mü ; kellefiyet kaydının bulunduğu Vergi Dairesi Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' ne başvurarak ö ; deyebilirler&rdquo ; dedi .

Tunç ; ağıl , &ldquo ; Gelir İdaresi Başkanlığı internet sayfasından , ayrıca ; kredi kartı ile geç ; miş yıllar da dâ ; hil olmak ü ; zere Motorlu Taşıtlar Vergisi ve trafik para cezası da ö ; denebilmektedir .
Ceza bilgileri sorgulandığında ö ; denmek istenen trafik para cezası gö ; rü ; ntü ; lenemiyorsa ' Beyanlı Trafik Cezası Ö ; deme ' seç ; eneğinden istenilen bilgiler girilerek ö ; deme yapılabilir&rdquo ; dedi .

Tunç ; ağıl , mü ; kellefleri MTV ikinci taksit ö ; demelerinde son gü ; ne kalmamaları konusunda da uyardı . Tunç ; ağıl , &ldquo ; Mü ; kelleflerimizin ö ; deyecekleri Motorlu Taşıtlar Vergisi ikinci taksiti iç ; in son gü ; nleri beklemeleri halinde meydana gelebilecek sıkışıklık nedeniyle zor durumda kalmamaları bakımından , Temmuz 2010 ay sonunu beklemeden ay iç ; erisinde tahsilat yetkisi verilmiş bankalara veya vergi dairelerine başvurarak , Motorlu Taşıtlar Vergilerini ö ; demeleri menfaatleri gereğidir&rdquo ; dedi .

Birinci taksiti Ocak ayı iç ; erisinde yatıran motorlu taşıt sahipleri , verginin son taksitini 31 Temmuz ' un Cumartesi gü ; nü ; ne denk gelmesi nedeniyle 2 Ağustos Pazartesi mesai saati bitimine kadar vergi daireleri , vergi tahsiline yetkili bankalar ve gelir idaresi başkanlığının internet sitesinden ö ; deyebilecek .

Otomobili bulunanlar , motorlu taşıtlar vergisinin ikinci taksiti olarak 22 , 5 lira ile 7 bin 344 , 5 lira arasında ö ; deme yapacak .

Taşıt sahipleri , motor silindir hacmi 1 . 300 cm3 ve aşağısında olan , 3 yaşa kadarki otomobiller iç ; in bu ay 202 , 5 lira , aynı motor gü ; cü ; ne sahip 16 yaşın ü ; zerindeki otomobiller iç ; in de 22 , 5 lira vergi yatıracak . 1-3 yaş grubunda , motor silindir hacmi 4001 cm3 ve ü ; stü ; ndeki otomobillerin ikinci taksit vergisi ise 7 bin 344 , 5 lirayı bulacak .

Motosikleti olanlar , ikinci taksit olarak 6 , 5 lira ile 488 , 5 lira arasında , minibü ; sü ; olanlar 80 lira ile 488 , 5 lira arasında , otobü ; s sahipleri 161 lira ile 977 , 5 lira arasında , kamyonet ve kamyonu bulunanlar da 72 lira ile 1 . 100 lira arasında motorlu taşıt vergisi verecek .

AA