Mersin'de 'Türk Geceleri'ne Büyük İlgi

Mersin'de turistlerin kente ilgisini çekmek amacıyla turizm işletmeleri tarafından ortaya konulan 'Ortadoğu Açılımı' kapsamında düzenlenen 'Türk Geceleri'nde oryantal şov büyük ilgi gördü.

  Gerek coğrafi yakınlığı , gerek geçmişten gelen kültürel bağlar , gerekse de doğası , tarihi ve kültürel dokusunun yanı sıra sunduğu tatil avantajlarıyla Mersin , Ortadoğu ' daki Arapları adeta cezp ediyor . Turizm işletmeleri tarafından ortaya konulan ' Ortadoğu Açılımı ' kapsamında kente gelen turist sayısında artış yaşandığı vurgulanırken , işletmeler söz konusu ilgiyi canlı tutabilme adına da farklı organizasyonları hayata geçiriyor .
' Türk Geceleri ' adı altında düzenlenen gecelerde en fazla ilgiyi ise ' oryantal şov ' lar görüyor . Merkez ilçe Mezitli ' de faaliyet gösteren Greentower Suite Otel ' de gerçekleştirilen etkinlikteyse Suriye , Lübnan , Ürdün ve Irak ' tan gelen yaklaşık 400 kişilik bir gruba ' oryantal şov ' sunuldu . Doğu ve Batı ' nın sentezi yapılarak , farklı bir koreografiyle gerçekleştirilen gösteride aynı zamanda üniversite öğrencisi de olan Müge Güleryüz ile Ercan Mızrak adlı kuzenler sahne aldı .
Hareketli bir müzik eşliğinde iki otel görevlisi büyük bir sandığı gösterinin yapılacağı sahnenin ortasına yerleştirilirken , sandığın içinden müziğin ritmine göre dans ederek çıkan Ercan Mızrak , geceye katılanlardan büyük alkış topladı . Daha sonra kuzeni Müge ile dans etmeye başlayan Mızrak , kıvrak hareketleriyle de ilgi çekti . İkilinin gösterisine zaman zaman alanda bulunan konuklar da eşlik etti .
Etkinlikle ilgili olarak İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Greentower Suite Otel Genel Müdürü Nebil Kavvassoğlu , turizm sezonunun Ortadoğu ' dan gelen turistler için bu yıl erken başladığının altını çizerek , geçmiş yıllarda 15 Haziran ' dan itibaren kente gelmeye başlayan Arapların , bu yıl daha erken bir tarihte kente gelmesinin kendileri açısından önemli olduğunu anlattı .
Yeni sezonda beklentilerinin de yüksek olduğunu dile getiren Kavvasoğlu , bu yıl turizmden elde edilen gelirin de 2009 yılı rakamlarını 2 ' ye katlamasını beklediklerini dile getirdi . Düzenlemiş oldukları gecelerle hem Türk kültürünü tanıtmak , hem de konukların eğlenceli bir gün geçirmelerini sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Nebil Kavvasoğlu , haftada 2 gün düzenlenen gecelerdeyse farklı koreografiler ve farklı şovları da meraklısının beğenisine sunduklarını söyledi .