Festival İstanbul Jazz Stars ile başladı

İstanbul'un farklı mekanlarında 1-20 Temmuz tarihleri arasında yapılacak 17. Uluslararası İstanbul Caz Festivali'nin açılışı, İstanbul Jazz Stars'ın konseri ile başladı.

  İstanbul ' un farklı mekanlarında 1-20 Temmuz tarihleri arasında yapılacak 17 . Uluslararası İstanbul Caz Festivali ' nin açılışı , İstanbul Jazz Stars ' ın konseri ile başladı . İstanbul ' un farklı mekanlarında 1-20 Temmuz tarihleri arasında yapılacak 17 . Uluslararası İstanbul Caz Festivali ' nin açılışı , The Marmara Esma Sultan ' da gerçekleştirilen görkemli bir törenle yapıldı .

Törenin sunuculuğunu ise Sanatçı Şevval sam üstlendi . 50 ' nin üzerinde yapılacak caz konserleri , İstanbul sokaklarından boğazın sularına taşarak , İstanbul ' u bir " caz kenti " ne dönüştürecek olan festivalin açılış konseri İstanbul Jazz Stars ' ın sahne alması ile başladı . Festival kapsamında , hafta sonunda gerçekleştirilecek olan Tünel Şenliği , Hafta sonu Partisi ve Caz Vapuru ' yla , caz coşkusu , tüm şehre yayılacak .

Festivalin açılış konuşmasını yapan , İstanbul Kültür Sanat Vakfı ( İKSV ) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı , Festivalin çok zengin bir programla başladığını söyleydi . Eczacıbaşı , bu yılki festivali caz severlerin büyük bir ilgiyle dinleyeceğini , büyük yıldızların sahne alacağını söyleyerek , festivalin gençlere kapı açtığını , Avrupa ile Türk cazcılarını buluşturan olağanüstü bir festival olacağını dile getirdi .

Festivalin , ' caz ' ın gelişimine katkı sunduğunu söyleyen Eczacıbaşı , " Geniş kitlelere ulaşan açık hava konserlerinde festival , Chick Corea Freedom Band , Grace Jones , Seal ve Şakir Eczacıbaşı anısına düzenlenen konserleriyle Tony Bennett ' ı ağırlıyor . İstanbul ' u bir caz kentine dönüştüren İstanbul Caz Festivali bu yıl , bu alandaki girişimlerini farklı bir boyuta taşıyarak , düzenlediği Tünel Şenliği ' yle festivali konser mekanlarından sokaklara ve meydanlara taşıma yolunda yeni bir adım atıyor " diye konuştu .

Tiyatro sanatçısı Haldun Dormen ise , İstanbul ' da bu gibi etkinliklerin yapılmasının son derece sevindirici olduğunu söyleyerek , bu gibi etkinliklerin , festivallerin İstanbul ' a hareket kattığını söyledi .

İstanbul Caz Festivali bu yıl bir ilki gerçekleştirerek Tünel ' i bir şenlik alanına çevirecek . Festivalin ilk hafta sonu , 3 Temmuz Cumartesi günü düzenlenecek Tünel Şenliği ' yle festival , kentin kültür-sanat yaşamının nabzının attığı Tünel ve Galata bölgesinde " Festival içinde festival " coşkusu yaratacak .

Konuşmaların ardından İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı tarafından festivale destek verenlere plaket takdim edildi .


CNN Türk