Bakan Günay, İspir Çermeli Şenlikleri'ne katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bazı AK Parti milletvekiliyleİspir Çermeli Şenlikleri'ne katıldı.

Bazı etkinliklere ve kutlama törenlerine

  Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay , bazı AK Parti milletvekiliyleİspir Çermeli Şenlikleri ' ne katıldı .

Bazı etkinliklere ve kutlama törenlerine katılmak üzere Erzurum ' a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay , öğlen saatlerinde Sağlık Bakanı Prof . Dr . Recep Akdağ ile 2011 Kış Oyunları kapsamında Konaklı ' da yapımı süren tesisleri gezdi . Yapılan inşaatların planlarını inceleyen Bakan Günay ve Akdağ , master planı ve turizm yatırımcısı hakkında da bilgi aldı .

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay , daha sonra Erzurum ' un İspir ilçesine bağlı 26 köy tarafından düzenlenen Çermeli şenliklerine katıldı . Kırık mevki olarak bilinen yerde kurulan çadırları ve stantları gezen Bakan Günay , burada yaptığı konuşmada yaylaların kirletilmemesini ve çarpık yapılaşmadan korunmasını önerdi . Türkiye ' nin dünyanın önemli turizm ülkelerinden biri olduğunu dile getiren Bakan Günay , " 27 milyon ile dünyada yabancı turist ağırlayan 7 . ülkeyiz . En önemli ülkelerden biriyiz . İstiyoruz turistler sadece deniz sahillerine gelmesin İstanbul ' a Antalya ' ya , İzmir ' e geldiği gibi Kayseri , Konya ' ya Erzurum ' a da gelsin . Erzurum ' un Yakutiye Medresesi ' ne Çifte Minareli Medresi ' ne , kış turizmine , İspir ' in yaylarına gelsin . " dedi .

Bakan Günay konuşmasının sonunda Çermeli Şenlikleri Ağası Servet Güneş ile Ali Turhan ' a plaket verdi . Törene Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk , Milletvekilleri Fazilet Dağcı Çığlık , Muhyettin Aksak , İbrahim Kavaz , Saadrettin Aydın , kamu kurum amirleri ile çok sayıda İspirli katıldı .