Ankara'dan Geliyor, İki Ay Tortum Şelalesinin Sesini Dinliyor

Ankara Barosu avukatlarından ve aynı zamanda Ankara Mitat Enç Görme Engelliler Okulu Sosyal Bilgiler öğretmeni görme engelli Yusuf Sanigil, Tortum Şelalesinin sesini dinlemek için her yıl iki ay süreyle Erzurum'un Uzundere ilçesine geliyor

Ankara'dan Geliyor, İki Ay Tortum Şelalesinin Sesini Dinliyor
Ankara Barosu avukatlarından ve aynı zamanda Ankara Mitat Enç Görme Engelliler Okulu Sosyal Bilgiler öğretmeni görme engelli Yusuf Sanigil, Tortum Şelalesinin sesini dinlemek için her yıl iki ay süreyle Erzurum'un Uzundere ilçesine geliyor.
Doğadan zevk almak için görmenin çok önemli olmadığına işaret eden evli, 3 çocuk babası Yusuf Sanigil (55), sekiz yaşında iken arkadaşının attığı taşla iki gözünü birden kaybettiğini bildirdi. Şelale ile iyi bir dostluk kurduğunu, insanları da ses tonlarına bakarak değerlendirdiğini, olumlu elektrik alması halinde dostluk kurduğunu anlatan Yusuf Sanigil, "Önemli olan hissetmek. Resim çizerken göz elbette çok önemlidir. Ama müzik sanatında hissetmek, duymak daha önemli. Tortum Şelalesinde 48 metreden taş, toprak ve ağaç dallarına düşen su bir orkestra gibi insanın ruhunu okşuyor. Her yıl ailemle birlikte Uzundere'ye gelir ve iki ay burada kalırım. Her gün Tortum Şelalesinin yanında oturur saatlerce o güzel sese kulak veririm. Bu yöntem beni çok dinlendiriyor" diye konuştu.
Yusuf Sanigil'in her gün Tortum Şelalesine geldiğini, bir köşede çayını yudumlarken suyun sesini dinlendiğini ifade eden Ata Kardeşler Turizm Tesislerini işleten Şaban Ata, Tortum Şelalesini görmek isteyenler kadar Yusuf Sanigil gibi sesini duymak için gelen çok sayıda görme engelli bulunduğunu söyledi.
Şaban Ata, "Dünya harikası olan Tortum Şelalesi'ni görenler kadar görmeyenlerin de büyük beğenisini kazanıyor" dedi.