Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'den Açıklama:

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Anadolu Birliği Derneği'ni ziyaret etti

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'den Açıklama:
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Anadolu Birliği Derneği'ni ziyaret etti. Gönül, 'Balyoz Darbe Planı Davası' kapsamında arama kararı çıkarılan subaylar için bakanlık olarak yasalar doğrultusunda hareket edeceklerini açıkladı.
Hakkında yakalama kararı verilen subayların durumuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gönül, "1 Ağustos Pazar günü Yüksek Askeri Şura(YAŞ) toplantısı Sayın Başbakanımızın öncülüğünde yapılacak. Toplantıya etki edebilecek bir durum şu an söz konusu değildir. 926 sayılı kanunun 65. Maddesi'nde bu konu ile ilgili karar bellidir. Yasanın dışında hareket edilmesi söz konusu olamaz. Bu kanun eski ceza kanununa göre tanzim edilmiştir. Yakalama kararı bulunmamaktadır. Yoruma ihtiyaç vardır. Bizi ilgilendiren taraf
bu yargı konusunun Yüksek Askeri Şura (YAŞ) çalışmalarını ve kararlarını etkileyip etkileyemeyeceğidir. Konuyla ilgili hukukçularımız çalışıyor ve yakın zamanda resmi raporlarla açıklama yapacaklar" dedi.
Gazetecilerin "yasada yetkili bakanlığın görevden alma yetkisi bulunduğunu" söylemesi üzerine Bakan Gönül; şöyle cevap verdi: "Görevden alma ile ilgili şartlar 65. maddede mevcuttur. Bizim önümüze herhangi bir sebeple görevden alın talebi gelmedi. Talep hep yakalama ile ilgili. O şartların oluşması gerekiyor."
Anadolu Birliği Derneği ziyaretine İzmir Valisi Cahit Kıraç ve AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak da katıldı. Anadolu Birliği Derneği Başkanı İbrahim Ahmet Atay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'e plaket hediye etti.