Gürsu'da Armut Festivali

Yaz mevsiminin gelmesiyle Bursa'da esen festival rüzgarlarına bir yenisi daha eklendi

Gürsu'da Armut Festivali
Yaz mevsiminin gelmesiyle Bursa'da esen festival rüzgarlarına bir yenisi daha eklendi. Gürsu'da bu yıl 13.'sü düzenlenen Kültür Sanat ve Armut Festivali'nde sahne alan Işın Karaca, Bursalı hayranlarını coşturdu.
Festival, Gürsu protokolü, sivil toplum kuruluşları, Gürsuspor gençleri ve halkın katılımıyla kortej yürüyüşüyle başladı. Yürüyüşünün ardından resmi tören yapıldı. Mehteran ekibinin gösterileri ve halk oyunlarının ardından en iyi armut yarışmasına geçildi. Armut yarışmasını Kazıklı Köyü'nden Aydın Aydemir kazandı. Yarışmada ilk 5 'e girenlere altın ve plaket takdim edildi. Ardından toplu nikah ve toplu sünnet töreni için Gürsu şehir parkına geçildi. Nikahı kıyılan çiftlere ve sünneti yapılan çocuklara hediyeler verildi. Animasyon gösterileri ve yemek ikramının ardından festivalin finaline geçildi. Gürsu Belediyesi'nin yapımını yeni tamamladığı kapalı pazar yerindeki konserde coşku doruğa çıktı.
Işın Karaca'nın sahne aldığı konserde konuşma yapan Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, Gürsu'nun fiziki yapısını değiştirmekle birlikte sosyal belediyecik anlayışıyla yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını dile getirdi. Bu çalışmalarının neticesini gördükten sonra mutlu olduğunu ifade eden Özcü, "Bizi izlemeye devam edin her şey sizin için ve sizin mutluluğunuz için" dedi.
Festivalin eğlence bölümünde ise sürpriz sanatçılar sahne alarak Gürsululara, unutamayacakları bir konser sundular. Festival çerçevesinde en kaliteli armut yetiştiricileri de para ve plaketle ödüllendirilirken, organik ürün yetiştirmede örnek olan üreticilere de Mavi Bayrak hediye edildi.