Güreşte Selçuklu Belediyespor fark attı

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen Gençlik Kupası Güreş Şampiyonası Atatürk Stadyumu güreş salonunda yapıldı. 11-13 yaş arası 50 minik g

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen Gençlik Kupası Güreş Şampiyonası Atatürk Stadyumu güreş salonunda yapıldı. 11-13 yaş arası 50 minik güreşçinin yarıştığı Gençlik Kupası'nda Selçuklu Belediyespor güreşcileri 7 sikletin 5'inde birincilik elde ettiler.

Gençlik Kupası'nda minik güreşçilerin tecrübe kazandığı müsabakalarda ayrıca 11 aday güreş hakemi de bölge hakemliğine terfi edebilmek için ter döktüler.

Selçuklu Belediyesi Uluslar arası Spor Salonu ve Kongre Merkezi'nde çalışmalarını antrenör Yavuz Özkış nezaretinde sürdüren Selçuklu Belediyesporlu güreşçiler rakiplerine üstünlük sağlayarak gelecek için umut verdiler.

Konya'da güreş sporunun yaygınlaştırılması ve tanıtılması için çaba harcadıklarını ifade eden Selçuklu Belediyespor Kulübü Güreş Şube sorumlusu Abdullah Şanlı, "Güreş bilindiği üzere bizim ata sporumuzdur. Konya'da güreşin hak ettiği yere alabilmesi için altyapıya önem veriyoruz. Belli dönemlerde yaptığımız taramalarda gençlerimizi güreş sporu ile tanıştırıyoruz. Altyapımızdan yetişen sporcularımız Gençlik Kupası'nda kendilerinden istenileni verdiler. 7 sikletin 5'inde birincilik elde ederek önemli bir başarı yakaladılar. Hedefimiz bu sporcularımızı ulusal ve uluslar arası yarışmalara hazırlamaktır." dedi.