Camiye giden çocuğa köpekler saldırdı

Rize'de sabah camiye gitmek için evden çıkan çocuk, köpeklerin saldırısına uğradı. Saldırı sonrası çocuğun kol ve ayak bölgelerinde köpeklerin ısırmas

Rize'de sabah camiye gitmek için evden çıkan çocuk, köpeklerin saldırısına uğradı. Saldırı sonrası çocuğun kol ve ayak bölgelerinde köpeklerin ısırmasıyla yaralanmalar oldu.

Gündoğdu Beldesi, Taşlıdere Mahallesi'nde meydana gelen olayda, 9 yaşındaki Muhammet Emin Parlak, mahallede bulunan Felenksu Camii'ne gitmek üzere evinden çıktı. Evinin yakınlarında bir yerde G.P. adlı kişiye ait olduğu iddia edilen kurt cinsi ve bir sokak köpeğinin saldırısına uğrayan Parlak, saldırı anında çığlık atarak yardım istedi. Sesleri duyan Parlak'ın annesi ve abisi olay yerine koşarak taş ve sopalarla köpekleri korkutarak kaçırdı.

Köpeklerin ısırmasıyla kol ve ayak bölgesinde yaralanmalar oluşan küçük çocuk, ailesi tarafından Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Parlak, hastanede yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi.

Baba Mehmet Parlak, gazetecilere yaptığı açıklamada, köpeklerle ilgili bir çok kez şikâyette bulunduklarını belirterek, ''Hiçbir önlem alınmadı. Köpekler geçtiğimiz günlerde başka kişilere saldırmıştı. Artık bu köpeklerin bir çaresine baksınlar. Yoksa biz mi çıkıp vuralım. Bizim yapmamızı mı bekliyorlar.'' dedi.

Anne Fatma Parlak ise saldırı sonrası yaralanan oğlunun kanlı pantolonunu göstererek, ''Benim çocuğumun başına gelen yarın kimsenin başına gelmesin. Herkesin çocuğu var. Sokaklarda dolaşan köpekler herkes için tehlike saçıyor. Artık bir önlem alınsın.'' diye konuştu.