Bakan Şimşek Suriye'deki temaslarını sürdürüyor

Resmi bir ziyaret amacıyla Suriye'de bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Suriye'li mevkidaşı Muhammed El Hüseyin ile görüştükten sonra, Ulaştırma Bak

Resmi bir ziyaret amacıyla Suriye'de bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Suriye'li mevkidaşı Muhammed El Hüseyin ile görüştükten sonra, Ulaştırma Bakanı Yarub Bedir ve Devlet Başkanı Yardımcısı Asistanı Hasan Türkmani ile görüştü. Bakan Şimşek ayrıca Suriye Başbakan Yardımcısı Abdullah Derdari ile görüşmesinin arından Başbakanı Muhammed Naji Utri tarafından kabul edildi.

Ulaştırma Bakanlığı'nda yapılan görüşmede Bakan Şimşek ve Bedir iki ülke arasında ikili ilişkiler ve ulaşım konusu ele alındı. Her iki bakan ulaştırma alanında çalışmaların artırılması konusunda fikir belirtti. Görüşmenin ardından Bakan Bedir, Şimşek'e Emevi Camisi'nde bulan ve Emeviler döneminde hazine odası olarak kullanılan mekanın resmini hediye etti. Bakan Şimşek de Bedir'e İstanbul'un Avrupa'nın kültür başkenti olması ile ilgili hazırlanan kitabı hediye etti.

Bakan Şimşek ardından Suriye Devlet Başkanı Yardımcısı Asistanı Hasan Türkmani ile mekanında görüştü. Şimşek daha sonra Başbakanlık konutunda ilk olarak Suriye'nin Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abullah el Derdari ile yaptığı görüşmenin ardından Başbakan Muhammed Naji Utri tarafından kabul edildi.

Basın mensuplarına sadece görüntü almasına izin verilen görüşmeler ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Bakan Şimşek yarın ise Türk ve Suriyeli iş adamlarıyla ile bir araya gelecek. Bakan Şimşek'in ziyaretlerinde Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhun ve Ziraat, Kuveyt Türk ve Ak Bank gibi bankaların yöneticileri eşlik ediyor.