2010 Yılında Yangınlar Azaldı

Zonguldak İtfaiye Müdürü İsmail Sarıaydın, 2010 yılında meydana gelen yangınların sayısında önemli derecede azalma meydana geldiğini söyledi.

2010 Yılında Yangınlar Azaldı
Zonguldak İtfaiye Müdürü İsmail Sarıaydın, 2009 yılında meydana gelen toplam 40 yangına karşın, 2010 yılında ise toplam 22 tane yangının meydana geldiğini kaydetti. Sarıaydın, "2009 yılında toplam 40 yangın meydana gelmiştir. Bu yangınların 23 adeti ev, 6 adeti işyeri, 8 adeti vasıta, 1 adeti ahır, 1 adeti ardiye ve 1 adeti de gemide olmuştur. Bunun tahmini zararı 700 milyon 17 bin 362 TL'dir. 2010 yılında ise, 13 adet ev, 3 adet baraka, 6 adet vasıta olmak üzere 28 Temmuz 2010 itibariyle 22 yangın meydana gelmiştir. Bu yangınlardaki tahmini zarar 241 bin 750 TL'dir. Bu yangınlar maddi zarar olan yangınlardır. Günlük ortalama 3-5 civarında çalılık, anız gibi yangınlar olmaktadır" dedi.
İtfaiye Müdürü Sarıaydın, vatandaşlardan itfaiyenin 110 yangın ihbar telefonlarını gereksiz yere meşgul edilmemesini istedi. Sarıaydın, "Bizim vatandaşlardan en büyük isteğimiz itfaiyenin 110 yangın ihbar telefonunu gereksiz yere meşgul edilmemesini istiyoruz. İtfaiye araçlarına trafikte öncelikle yol vermeleri gerekir. Çarşı, mahallede, sokak aralarında bulunan gelişi güzel araçların park etmemeleri gerekiyor. Yangın olayında ilk önce 110 itfaiye yangın ihbar telefonunu aramalarını istiyoruz. Yangın olayları daha çok kış aylarında sobalar kurulduğunda oluyor" diye konuştu.