Satranç Şampiyonları, Gevher Nesibe Şifahanesi'ni Ziyaret Etti

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen 6

Satranç Şampiyonları, Gevher Nesibe Şifahanesi'ni Ziyaret Etti
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen 6. Dünya Okullar arası Satranç Şampiyonasına katılan satranç tutkunu çocuklar Kayseri'de ki tarihi ve kültürel alanları gezdi.
Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğünün eserleri arasında bulunan Gevher Nesibe Şifahanesi Dünyanın birçok ülkesinden gelen konuklarını ağırladı. Kayseri'nin en büyük kazanımlarından olan hastane ve tıp alanında eğitim verilen ilk örnek olması ile ön palana çıkan Gevher Nesibe Şifahanesi yaklaşık 300 kişilik gurup tarafından hayranlıkla gezildi.
Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü personellerinden Müze Araştırmacısı Astem Köselerli satranç tutkunu çocukları ve refakatçilerini bilgilendirerek, "Şu anda Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Müze haline getirme çalışmaları devam eden Gevher Nesibe Şifahanesinde, Tıp tarihi alanında büyük önem taşıyan ve günümüzde ki tıp eğitim metotları ile büyük benzerlikler gösteren eğitimler verilmiştir. Günümüz yılanlı tıp sembolünün de 1206 yılında dış kapıya işlendiğini ve Gevher Nesibe Şifahanesinin o dönemde yüzlerce tıp doktorunun yetişmesine de katkısı olmuştur. Vakıf sistemi ile yıllarca eğitim vermiş ve yüzyıllarca da ayakta kalmayı başaran eserlerimiz, zamanında burası için bağışlanan arsa ve işyerlerinin kira gelirleri ile restore edilmektedir" dedi.