Kktc Cumhurbaşkanı Eroğlu, Düzce Ticaret Ve Sanayi Odası Heyetini Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, kendisine ve Başbakan İrsen Küçük'e yeni görevlerinde başarı dilemek için KKTC'yi ziyaret eden Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük ve Oda Meclis Üyelerinden oluşan heyeti kabul etti

Kktc Cumhurbaşkanı Eroğlu, Düzce Ticaret Ve Sanayi Odası Heyetini Kabul Etti
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, kendisine ve Başbakan İrsen Küçük'e yeni görevlerinde başarı dilemek için KKTC'yi ziyaret eden Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük ve Oda Meclis Üyelerinden oluşan heyeti kabul etti. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs sorununa yıl sonuna kadar çözüm bulunması görüşünün KKTC, TC'nin yanında BM'nin de savunmaya başlamasının iyi bir gelişme olduğunu söyledi.
Eroğlu kabulde yaptığı konuşmada 35 yıllık siyasi hayatında Anavatan Türkiye ile her zaman diyalog içerisinde olduğunu ve ilişkileri belli bir noktaya taşıyabildiklerini ifade etti.
Kıbrıs Cumhuriyeti devletinden atılmasının ardından 1963 ile 1974 yılları arasında Kıbrıslı Türklerin çok çektiğini ve 1974'te Türkiye'nin müdahalesinden sonra kurulan KKTC'nin Türkiye'nin garantisi altında yaşatıldığını ifade eden Eroğlu adada eksik olanın bir anlaşma olduğunu kaydetti. Eski cumhurbaşkanlarının müzakereleri sonucu ortaya çıkan tüm sonuçların Kıbrıs Rum tarafınca ret edildiğine işaret eden Eroğlu, yeni bir hamle ile yaşayabilir bir anlaşmanın mümkün olup olmadığını görmeye çalıştıklarını
kaydetti. Pek çok anlaşma metnine evet demesine rağmen uzlaşmaz taraf olarak Kıbrıs Türk tarafının gösterilmeye çalışıldığını kaydeden Eroğlu, "Yine de biz müzakere masasında oturuyoruz. Neticede bunun da bir sonu olması lazım. Yıl sonuna kadar Türkiye de biz de bir antlaşmaya ulaşılması şeklinde bir görüş ortaya koyduk. BM Genel sekreteri de yıl sonuna kadar bir antlaşma temennisi içerisinde olduğunu ifade etmeye başlamıştır. Bana göre bu iyi bir gelişme" dedi.
Eski Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların eşit ortaklığına dayalı bir Cumhuriyet olduğunu, Kıbrıs Türk tarafının dışlanmasıyla Kıbrıs Cumhuriyeti'nin de ortadan kalkması gerekirken BM Güvenlik Konseyinin Rumların Kıbrıs Cumhuriyetinin hükümeti olduğunu kabullendiğini anlatan Eroğlu, "Müzakere masasında bir anlaşma mümkün mü değil mi, artık bunu, dünyanın bir kez daha tarafsız bir gözle bakıp görmesi ve değerlendirmesi lazımdır" dedi.
Eroğlu, AB veya BM'nin, anlaşmazlığı Kıbrıs Rum tarafının sergilediğini görerek Kıbrıs Türklerinin yerine Kıbrıs Rum kesimine baskı yapması gerektiğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Eroğlu, KKTC'nin de diğer ülkeler gibi zaman zaman ekonomik sorunlar yaşadığını ancak Anavatan Türkiye'nin desteği ile bir noktaya gelmeyi başardıklarını belirtti. Düzce'nin gelişmekte olan bir belde ve iyi çalışan bir belediye sahip olduğunu kaydeden Eroğlu, Düzce heyetini kabul etmekten büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük ise kabulden dolayı Cumhurbaşkanına teşekkür etti ve yeni görevinde başarılar diledi.
(ÖK-ÖK-D)