Güneş Işığı Anne Karnında Gerekli

Uzmanlar, aşırı sıcaklarda hamile bayanları uyarırken, anne karnındaki bebekler için güneş ışığının da önemine dikkat çektiler.

Güneş Işığı Anne Karnında Gerekli
Hamilelik dönemini yaz aylarında geçiren anne adaylarının sıcaklarda daha dikkatli olmaları gerektiğini belirten Medical Park Özel Bursa Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Yılmaz, aşırı sıcaklarda nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında bilgiler verdi.
Özellikle gebeliğinin ilk üç ayında aşırı sıcağa maruz kalan hamilelerin bebeklerinde sakatlıklar oluşabileceğini söyleyen Yılmaz, anne adaylarını kendi ve bebeğin sağlığı için dikkat etmeleri konusunda uyardı. Uzun süre sıcakta kalan hamile kadınların tansiyonun yükselebileceği veya düşebileceğini ve bu durumun anne karnında ki çocuk için de sorun oluşturabileceğini dile getiren Yılmaz, "Özellikle yüksek tansiyon anne karnında bebek ölümüne ya da bebeğin kalıcı olarak oksijensiz kalarak sakat kalmasına neden olabilir" dedi.
ANNE KARNINDAKİ ÇOCUK İÇİN GÜNEŞ IŞIĞI ÖNEMLİ
Anne adaylarının güneşte fazla kalmamaları gerektiğini ve koruyucu kremler kullanılmaları gerektiğini dile getiren Yılmaz, bununla birlikte annenin belli bir oranda alacağı güneş ışığının kalsiyum ve D vitamini metabolizması ve kemik gelişimi açısından da faydalı olduğunu belirtti.
Opr. Dr. Ahmet Yılmaz ayrıca, sıcaklarla birlikte terleme ile su kaybının arttığını, anne adaylarının bol su ve sulu gıdalar tüketmelerini gerektiğini söyledi. Gebe kadınların, doktorlarının izin vermesi ve herhangi bir rahatsızlıkları olmadığı sürece tatile gidebileceklerine de değinen Yılmaz, her türlü ulaşım aracı ile seyahat edilebileceğini belirtti. Hamile bayanların daha çok uçak yolculuğunu tercih ettiğini söyleyen Yılmaz, kabin basıncının ayarlanmış olmasına dikkat etmelerini gerektiğini vurguladı.