Düzce'de Gençlik Kongresi Hazırlığı

Dünya Gençlik Kongresi kapsamında Türkiye'ye 147 ülkeden 1300 genç gelecek. Düzce'de gelecek olan bu gençlerden 30 tanesini ağırlanacak.

Düzce'de Gençlik Kongresi Hazırlığı
İstanbul 2010 Dünya Gençlik Kongresi kapsamında, kongre tarihlerinde Türkiye'de 50 eylem projesi katılımcısı 1300 genç tarafından gerçekleştirilecek. 147 ülkeden gelecek olan 1300 genç, 30 kişilik gruplara ayrılarak 4 günlüğüne Türkiye'de farklı noktalara dağıtılacak ve eylem projelerinde aktif şekilde çalışacaklar. Bu kapsamda 30 öğrenciden oluşan bir grup genç Düzce'de ağırlanacak. 6 Ağustos tarihinde Düzce'ye gelecek olan öğrenciler için eylem projeleri hazırlamak üzere Düzce Vali Yardımcısı İlhan Turgut başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Korhan Öztekin, Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer'in yanı sıra, Tarım İl Müdürlüğü, kredi ve Yurtlar Kurumu, İl Özel İdaresi ve Düzce Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü temsilcileri de katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı İlhan Turgut, gençler tarafından hazırlanan eylem projelerinin imece teması üzerine kurulduğunu ve bu kapsamda Türkiye'ye gelecek olan gençlerin ziyaret ettikleri illerde hayata geçirilecek eylem projelerinde aktif olarak çalışacaklarını söyledi. Etkinliğin Düzce'nin tanıtımına da katkı sağlayacağını vurgulayan Turgut, "Türkiye'ye 1300 civarında temsilci delege gelecek. Bu delegeler çeşitli gruplara ayrılarak, illeri ziyaret etmeleri planlanmış. Düzce'ye de 30 delege gelecek. Bunlar geldiğinde çevremizi tanıtma, kültür ve sosyal aktivitelerde bulunma gibi etkinlikler gerçekleştirecekler. Biz yaşları 18 ile 30 arasında değişen bu 30 delegenin ilimizde kalacakları süre içerisinde gerçekleştirecekleri eylemlerin planlamasını yapacağız" dedi.
Proje kapsamında Düzce'ye gelecek gençlerin farklı kültürlerden insanların yaşayışlarını, örf, adet, gelenek ve görenek gibi yaşam şekillerini ortaya koyan sosyolojik değerleri tanıma fırsatı bulacaklarını söyleyen Turgut, "Bu nedenle ilimizde yapılan çalışmalar kapsamında proje programında yer alan aktiviteleri gençler bu proje sayesinde görerek ve uygulayarak yaşama fırsatı bulacaklar. Amacımız; ilimizin doğal güzelliklerinin yanı sıra birbirinden farklı yaşam tarzları, örf, adet, gelenek, göreneklerle dolu ilimizi en iyi şekilde gençlere tanıtmaktır" diye konuştu,
Toplantı ardından basına kapalı olarak devam etti.