DSP'den CHP'ye: '35. maddeyi getirmeyin'

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV), referandum öncesi yargı bağımsızlığı için devrede. YARSAV, hem sivil toplum hem de siyasi partiler ile görüşecek. Bu kapsamda YARSAV üyeleri, DSP genel merkezindeydi. DSP lideri Masum Türker, 35. madde tartışmalarına değindi, 'Referandumu ikinci plana itmeyin' uyarısında bulundu.

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV), referandum öncesi yargı bağımsızlığı için devrede. YARSAV, hem sivil toplum hem de siyasi partiler ile görüşecek. Bu kapsamda YARSAV üyeleri, DSP genel merkezindeydi. DSP lideri Masum Türker, 35. madde tartışmalarına değindi, "Referandumu ikinci plana itmeyin" uyarısında bulundu. DSP lideri, YARSAV heyeti ile yaptığı görüşme sonrasında konuştu; 35'inci maddenin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne darbe yapma hakkı vermediğini savundu.

Tartışmalarla referandum çalışmalarının olumsuz etkilediğini öne süren Türker'in mesajı özellikle ana muhalefet partisi CHP'yeydi.

Yargı bağımsızlığının önemine ilişkin açıklamalarda da bulunan Masum Türker, bu konuda YARSAV ile hemfikir olduklarını vurguladı.

YARSAV: "Sonuna kadar mücadele edeceğiz"

YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan da, "Yargı bağımsızlığı her şeye değer" diye konuştu.

Tarhan, Anayasa değişikliğine ilişkin referandum sürecinde özellikle yargının siyasallaşması tehlikesine dikkat çekmek üzere YARSAV'ın yaptığı eylem planı çerçevesinde bir takım görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Tarhan, gazetecilerin "Bu turların devam edip etmeyeceği yönündeki sorusu üzerine, "Evet bir çalışmamız olacak" dedi.

"İktidar partisine gidecek misiniz?" sorusu üzerine de Tarhan, "Bize randevu verecek herkesle görüşmeyi düşünüyoruz. Bizimle görüşmek isteyen herkesle görüşebilecek durumdayız. Çünkü hep söylüyoruz; yargı bağımsızlığı sonuna kadar mücadeleye değer bir konudur. Halk için, toplum için, yargı bağımsızlığı, sadece yargıçlar için değildir. Bu nedenle sonuna kadar mücadele etmeyi düşünüyoruz. Herkesten randevu talebimiz olacak" karşılığını verdi.

CNN Türk