Budaklar Kandilde Gözleme Geleneği

Sakarya'nın Budaklar Köyü'nde Kandil gecelerinde yıllardır devam eden gözleme geleneği Berat Kandili'nde de vatandaşları bir araya getirdi

Sakarya'nın Budaklar Köyü'nde Kandil gecelerinde yıllardır devam eden gözleme geleneği Berat Kandili'nde de vatandaşları bir araya getirdi. Budaklar'daki gözleme geleneğine CHP'nin yeni İl Başkanı Cem Hatunoğlu'da katılarak vatandaşların Berat Kandili'ni tebrik etti.
Berat Kandili'nin kutlandığı gece, akşam namazı sonrasında cami bahçesinde toplanan vatandaşlar, evlerinden getirdiği gözlemeleri hep birlikte yiyerek, Cenab-ı Allah'tan, kutsal gecenin tüm dünya insanları için barış, huzur ve sağlık getirmesi temennisinde bulundular.
CHP Sakarya İl Başkanlığı koltuğuna oturduğu ilk günün akşamında Adapazarı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Turhan Salihoğlu ve Mali Müşavir Dursun Yedekçi ile birlikte Budaklar Köyü'ne giden Cem Hatunoğlu köydeki vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Berat Kandili'nde Budaklar halkıyla beraber namaz kılan ve ardından gözleme yiyen CHP İl Başkanı Cem Hatunoğlu, örnek ev sahipliği nedeniyle Budaklar Köyü Muhtarı Cemalettin Başkanat'a ve tüm köy halkına teşekkür etti.