Bolu Valisi: Vurarak, kan dökerek bir yere varılamaz

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, ülke genelinde son günlerde tırmanan gerilimi yanlış bulduğunu belirterek, "Bir şey demek isteyen hukuk içerisinde demeli

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, ülke genelinde son günlerde tırmanan gerilimi yanlış bulduğunu belirterek, "Bir şey demek isteyen hukuk içerisinde demeli. Vurarak, kan dökerek bir yere varılamaz." dedi.

Özçimen, Bolu Valiliği Basın Müdürü Nurhan Yılmaz ile birlikte Bolu Gazeteciler Cemiyeti'ne ziyarette bulundu. Özçimen, ziyarette, Cemiyet Başkanı Mehmet Ali Atalay, yönetim kurulu üyeleri ve cemiyete üye gazetecilerle sohbet etti.

Vali İbrahim Özçimen, ülke genelinde son günlerde tırmanan gerilimle ilgili değerlendirme yaptı. "Acaba bunları halk mı yapıyor, başka bir şey mi yapıyor?" diye soran Özçimen, halkın kanunlara ve devlete saygılı olduğunu düşündüğünü dile getirdi. Kalabalıklardan çekindiğine vurgu yapan Özçimen, şöyle devam etti: "Çünkü kalabalıklar, kolay manipüle edilebilir, yönlendirilebilir ve ülkedeki istikrarı bozabilir."

Tırmanan gerilimi 'çok yanlış bulduğunu' belirten Özçimen, bir şey demek isteyenin hukuk içerisine demesi gerektiğinin altını çizdi. Özçimen, şunları kaydetti: "Bunlar boşa çabalar, çok yanlış. Ülkede özgürlükler var. Vurarak, kan dökerek bir yere varılamaz. Bunlar boşa çabalar, çok yanlış. Ülkedeki huzurun üzerine hepimizin titremesi lazım."