Afganistan'daki Uçak Kazasında Ölen Türklerin Cenazeleri İstanbul'a Getirildi

Afganistan'da Mayıs ayında düşen uçakta bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı Asya Bölgesi Sorumlusu Faruk Aktaş(36) ile İHH gönüllüsü Bahattin Yıldız'ın(54) cenazesi üç ay sonra Türkiye'ye getirildi.

Afganistan'da açılması planlanan yetimhaneye arsa bulmak için bölgeye giden Yıldız ve Aktaş'ın bindiği Pamir Havayolları'na ait Antonov-24 tipi uçak, 17 Mayıs'ta başkent Kabil'e dönüşte Salang Geçidi'nde düşmüştü. Yoğun kar yağışı ve sis nedeniyle, enkazına kazadan 4 gün sonra ulaşılabilen uçak içindeki yolcular cesetlerinin parçalandığı için kimlik tespitleri ancak üç ay sonra yapılarak Türkiye'ye gönderildi. Bir çocuk babası Faruk Aktaş ile beş çocuk babası Bahattin Yıldız'ın cenazeleri, bugün saat
14:00'da Ariana Afgan Havayolları'nın uçağı ile Kabil'den Ankara aktarmalı olarak İstanbul'a getirildi. Atatürk Havalimanı'nda uçak altında aileleri ve İHH yetkilileri tarafından gözyaşları içinde karşılanan Aktaş ve Yıldız'ın cenazeleri Adli Tıp'a götürüldü. Cenazelerin 28 Temmuz Çarşamba günü Fatih Camii'nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrasında Edirnekapı Mezarlığı'na defnedilecek.