32 Su Tankeri Yangınla Müdahele Ekipmanına Katıldı

Adana İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan 32 su tankeri Adana Orman Bölge Müdürlüğü emrine verilirken, Adana Orman Bölge Müdürlüğü de olası orman yangınında kullanılmak üzere su tankerlerine köy muhtarlarına törenle teslim etti

32 Su Tankeri Yangınla Müdahele Ekipmanına Katıldı
Adana İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan 32 su tankeri Adana Orman Bölge Müdürlüğü emrine verilirken, Adana Orman Bölge Müdürlüğü de olası orman yangınında kullanılmak üzere su tankerlerine köy muhtarlarına törenle teslim etti.
Orman yangınlarına 1. derece hassas orman köylerine verilmek üzere Adana Valiliği İl Özel İdaresi tarafından alınan 32 su tankerinin basın kuruluşlarına tanıtımı ve köy muhtarlarına dağıtımı Sarıçam İlk Müdahale Ekip Merkezinde gerçekleştirildi.
Vali Yardımcısı Halis Arslan törende yaptığı konuşmada "Milli servetimiz olan ormanlarımızı koruyan Orman Bölge Müdürlüğümüz burada bizzat görüyorum ki iyi organize olmuş bir teşkilatımız tebrik ediyorum, orman yangınları ile mücadelede göstermiş oldukları performanslarından dolayı Bölge Müdürümüz Mustafa Kara'ya ve ekibine teşekkür ediyorum. İl Özel İdaremize yangınla mücadelemize güç katacak bu projeye katkılarından dolayı teşekkür ediyor, yangınsız bir sezon temenni ediyorum" dedi.
Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara da orman yangınları ile mücadele organizasyonlarına ve yaptıkları çalışmalara değinerek, geçmiş yıllarda çıkan orman yangınlarının istatistiğini yaptıklarını bunun sonucunda yılda ortalama 100 adet yangında 500 hektar alanın tahrip olduğunu buna karşılık 2009 yılında çıkan 81 adet orman yangınında 184 hektar orman alanının zarar gördüğünü, 2010 yılında da şuana kadar 10 yangında 11 hektar alanın tahrip olduğunu söyledi.
Adana'da anız yangınları ile çok sık karşılaştıklarını söyleyen Kara; önceki yıllarda çıkan orman yangınlarının yüzde 33'nün anızdan kaynaklı olduğunu alınan tedbirler neticesinde 2009 yılında bu rakamın yüzde 21'lere gerilediğini bunun memnuniyet verici bir gelişme olduğunu, orman yangınlarına karşı halkı bilinçlendirme çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini ifade etti.
Orman bitişiği köylerin yangın tehlikesi ile her an karşı karşıya olduğunu söyleyen Kara, "Burada teslim edeceğimiz bu su tankerleri ile köylülerimiz yangına henüz yangın küçük çaplı iken müdahale ederek, ekiplerimizin intikaline kadar belki de yangını büyümeden söndürecek. Erken müdahale orman yangınlarının söndürülmesinde çok önemlidir" diye konuştu..
Konuşmaların ardından tankerler ile olası bir yangına nasıl müdahale edileceğinin tanıtımı tatbikatla yapıldı. Tatbikatın ardından temsili olarak 3 orman köyünün muhtarına Vali Yardımcısı Halis Arslan, Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara ile Özel İdare Sekreter Vekili Memili Güven orman yangınları ile mücadele ekibine dahil olan 32 su tankerinin köy muhtarlarına teslimini yaptı.
(VŞ-Y)