3. Aladağlar Fotosafari Fotoğraf Yarışması Yapıldı

Kayseri Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Sultan Sazlığı Milli Parkı Çevre Belediyeler Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen 3. Aladağlar Fotosafari Fotoğraf Yarışması yapıldı.

3. Aladağlar Fotosafari Fotoğraf Yarışması Yapıldı
Sultan Sazlığında beş yıldan beri yapılan Fotosafari Fotoğraf Yarışmaları, alanın tanıtılmasındaki önemini gösterdi. 1995 yılında Milli Park ilan edilen, Kayseri-Niğde-Adana illeri arasında bulunan ve bitki örtüsü, hayvan çeşitleri bakımından zengin çeşitliliğe sahip 54 bin hektarlık Aladağlar yerli ve yabancı dağcılar, fotoğrafçılar ve araştırmacılar tarafından büyük ilgi görüyor. Güzergahta, arazili araçlarla çıkılabilecek konumda yol çalışması yapılan, Aladağlar Milli Parkı sınırları içerisinde dik yamaçlardan oluşan bir vadiyi saran el değmemiş sık ağaçlarla kaplı ülkenin en iyi ormanlarından Hacer Ormanı bulunuyor. Hacer Ormanı'nda bulunan su kaynaklarının en önemlisi, orman merkezinde bulunan ve çevresi kamp alanı olarak değerlendirilen Soğuk Pınar'dır. 2 bin 750 hektar alana sahip Hacer Ormanı'nın florasını, göknar, meşe, sedir, ardıç, gürgen, titrek kavak ve karaçam ormanlığı yeşil ile maviyi birleştirirken dik yamaçlar ile de panoramik görüntüye ayrı bir desen veriyor. Çukurova havası ile Torosların iklim birlikteliğinin bir arada yaşandığı Soğuk Pınar'dan Ulupınar Köyüne yola çıkan ekiplere Köy Muhtarı yorgunluk çayı ikramında bulunduktan sonra köyündeki yaşam hakkında bilgi verdi.
Kafileye, Kapuzbaşı Milli Parkı'nın işletmenin ihalesini alan Kapuzbaşı Köyü Kooperatifi tarafından yayık ayranı ve gözleme ikramı yapıldıktan sonra Elif Şelaleri ve Güney Şelale'de doyasıya fotoğraf çekildi.
Kayseri Çevre ve Orman İl Müdürü Ali Rıza Baykan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Atsız, Develi Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Develioğlu ve tüm katılımcılara, katkısı bulunan kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra destek veren özel şirket temsilcilerine teşekkür ederek, Aladağlar'da yapılmaya başlanan üçüncü Fotosafari Fotoğraf Yarışması'na katılanları Kapuzbaşı Şelalerin'den uğurladı.