Unutulan Amerikalı: Furkan Doğan

İsrail askerlerinin Mavi Mamara gemisinde 19 yaşındaki Amerikan vatandaşı Furkan Doğan'ı katletmesinin ardından ABD'nin tepkisiz kalması Amerikan bası

İsrail askerlerinin Mavi Mamara gemisinde 19 yaşındaki Amerikan vatandaşı Furkan Doğan'ı katletmesinin ardından ABD'nin tepkisiz kalması Amerikan basınında yer almaya devam ediyor. The New York Times gazetesinde Roger Cohen imzasıyla çıkan 'Unutulan Amerikalı' başlıklı makalede, Doğan'ın hayatı ve öldürülmesi hakkında çok az ayrıntının medyaya yansıdığına dikkat çekildi. Cohen , bu durumu Furkan Doğan'ın 'kulağa yabancı gelen Müslüman isme sahip olması' ve olayın karşı tarafından eleştirilmesi güç İsrail'in bulunmasına bağladı.

Furkan Doğan ve diğer 8 maktulün nasıl öldüğünü ortaya çıkarmak için gereken her şeyin yapılmasını isteyen Cohen, Amerikan Kongresi'nde hiç kimsenin ABD vatandaşı Doğan'ın ölümüyle ilgili yorum yapmak istememesine hiç şaşırmadığını kaydetti.

Prof. Dr. Ahmet Doğan'ın, oğlu Furkan'ın ABD'de yaşayan bir Hıristiyan olması durumunda Washington'un tepkisinin ne olacağını sorduğunu hatırlatan Cohen, "Ahmet Doğan, Amerika'da yaşamış bir kişi olarak, 'Bir kedi ağaçta kalsa insanların ne yaptığını biliyorum' demişti. Fakat Amerikalı Müslüman bir erkek İsrail'in kurşun yağmuru altında kalınca durum değişiyor." ifadelerini kullandı.