İnegöl Halkı Olayları Yorumladı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bazı vatandaşlar dün gece çıkan olayların provoke edildiğini ileri sürerken, bazıları ise kavganın etnik kimlik yüzünden çıkmadığını söyledi.

İnegöl ilçesinde dün gece yaşanan bıçaklı kavganın ardından toplanan yüzlerce genç karakolu basarak, bıçaklama olayına karışan doğu kökenli zanlıların kendilerine verilmesini istedi. Ancak zanlıları alamayan gençler, polis otomobillerini yıkıp yakarak çevreye zarar verdi. Alkollü oldukları gözlenen gençler, sabaha karşı olaylara son vererek dağıldı. İlçede yaşayan vatandaşlar, yaşanan olaylarla ilgili görüşlerini dile getirdi. İnegöl'de 15 yıldır öğretmenlik yapan Hüseyin Durmaz, Sivaslı olduğunu
belirterek, "Gelişen dünyada artık etnik kimliklerin arka plana alınması gerekiyor. Dünyada artık insanlık ön plana çıkmalı. Böyle bir şey olması üzücü. Biz kardeşçe yaşamak için elimizden geleni yapmalıyız. Ben Sivaslıyım ve 15 yıldır burada öğretmenlik yapıyorum. İlk defa böyle bir şeyle karşı karşıya kaldım" dedi.

"BU BİR ETNİK KAVGA DEĞİL"
Büyük Birlik Partisi (BBP) İlçe Başkanı Ahmet Uluçay ise, kavganın etnik sebeplerden dolayı çıkmadığını kaydetti. Bu kavgaya "etnik" demenin Huzur Mahallesi'nde yaşayan dürüst insanlara haksızlık olacağını ifade eden Uluçay, "Belediyenin kiralamış olduğu, tahsis etmiş olduğu halk otobüsü ile 15-20 kişinin gelip mahallede bıçaklama olayına karışması infiale sebep oldu. Bunları tasvip etmiyoruz. Benim doğudan gelen arkadaşlarım var. Bu mesele doğu-batı meselesi değil. Ben bütün İnegöl halkını sağ duyuya
davet ediyorum" şeklinde konuştu.
Çıkan olaylarda işyerinin camları tamamen kırılan Karslı lokanta işletmecisi Şahin Oktulmuş ise, "Bunlar kesinlikle önceden tertip edilmiş kışkırtmalar. Bunlar paralı, kandırılmış askerler. Bizde Laz, Gürcü, Kürt, Arnavut, muhabir çalışanlar var. Bizde ayrım olmaz. Ülkeyi karıştırmak için saldırıyorlar" dedi.