Hisarlı Ahmet Heykeli kavşağa konuldu
Kütahyalı heykeltıraşlardan Mustafa Kemal Altınsoy'a yaptırılan Hisarlı Ahmet Heykeli tamamlanarak Abdurrahman Kara Bulvarı üzerinde bulunan Öğretmene
Hisarlı Ahmet, yöre türkülerini söyleyişindeki tavır, ritim ve icrasıyla tanınıyor. Merhum sanatçı, bildiği türküleri TRT Repertuarına kazandırmak için Muzaffer Sarısözen, Nida Tüfekçi, Yücel Paşmakçı ile çalışmış ve yörenin kaynak kişisi olarak ünlenmiştir.
Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanvekili Nejat Özturan, Vali Yardımcıları M. Haluk Saygı, Ömer Eru, Cengiz Horozoğlu heykelin yerleştirilişinde hazır bulundu. Heyet, Heykeltraş Mustafa Kemal Altınsoy ve ekibine çalışmalarında başarılar diledi.
HİSARLI AHMET (İNEGÖLLÜOĞLU) (1908-1984) KİMDİR?
1908 yılında Kütahya'da doğan Hisarlı Ahmet, çocukluğunda sesinin gürlüğü ve güzelliği ile dikkat çekti. Baba mesleği olan yemeniciliği ve kavaflığın yanı sıra türküleri derlemiş, ses ve saz sanatçılığı yapmıştır. Sanatını usta-çırak ve gezek ilişkileri içinde Kelerlerin Ethem Efendi, Dülgerin Hüseyin Ağa, Nuri Çavuş, Kambur Celal, Arabacı İbrahim Ağa, Terzi Sadık, Fındık Hüseyin'in bulunduğu eğlenceli eğitim yuvalarında olgunlaştırmıştır. Önceleri üç telli bağlama çalan sanatçı yörede eli saz tutan herkese emeği geçmiş, yöre türkülerini söyleyişindeki tavır, ritim ve icrasıyla tanınan sanatçı bildiği türküleri TRT Repertuarına kazandırmak için Muzaffer Sarısözen, Nida Tüfekçi, Yücel Paşmakçı ile çalışmış ve yörenin kaynak kişisi olarak ünlenmiştir. İnegöllü olan soyadı yerine, yöre de Hisar olan lakabını soyadı olarak almış olan Hisar Ahmet, sesinde ve söyleşindeki üslup ve teknik, icrasındaki sağlamlık ve repertuarındaki titizliğiyle tanınırdı. Hüseyin, Huriye ve Mustafa adlarında 3 çocuğu vardır. Oğlu Mustafa da saz sanatçısıdır.