CHP'liyim ama halkın belediye başkanıyım sandıkta 'evet' diyeceğim

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Bingöl'deki mitingine 'evet' yazılı şapkayla katılan CHP'li Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu, referandum kararının kesin olduğunu sö...



Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Bingöl'deki mitingine 'evet' yazılı şapkayla katılan CHP'li Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu, referandum kararının kesin olduğunu söyledi.

Zaman'ın sorularını cevaplayan Memioğlu, "Ben halkın belediye başkanıyım, CHP'liyim; ama referandumda 'evet' oyu kullanacağım." dedi. Bu konuda üzerine çok gelindiğini belirten Memioğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Bu belediye başkanı ile görüşeceğiz bakalım, gerçekten bizim başkanımız mı, değil mi?'' açıklamasını ise şöyle değerlendirdi: "Referandumda vereceğim 'evet' kararı beni CHP'li olmaktan çıkarmaz. İhraç etseler de ben CHP'nin neferiyim. 4 dönemdir belediye başkanlığı yapıyorum. Seçim ayrı, referandum ayrı. Ben bu referandumda özgür hakkımı kullanacağım."
Bingöl'ün Yedisu ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Memioğlu, Başbakan'ın mitingine 'evet' yazılı şapka ile katılmış, ardından platforma çıkarak Erdoğan ile el kaldırmıştı. Memioğlu, Bingöl'e gelişi sırasında Başbakan'la görüştüğünü belirterek şunları aktardı: "Ben yanlış bir şey yapmadığıma inanmıyorum. Başbakan ilime gelmiş, ben de onu karşılamaya gitmişim. Asıl gitmeseydim ayıp olurdu. Konuşma fırsatı yakaladım. Benim ilçem, istatistiklere göre Türkiye'nin en fakir ilçesi. Başbakan'a belediyemin sorunlarını anlattım. Dedim ki; ben CHP'nin bir neferiyim. Ama bu seçimde referandumda 'evet' diyeceğim. Seçim ayrı, referandum ayrı. Ben bu referandumda özgür hakkımı kullanarak bu ülkenin bir belediye başkanı olarak 'evet' diyeceğim." CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Memioğlu için, "Bu belediye başkanı ile görüşeceğiz bakalım, gerçekten bizim belediye başkanımız mı, halkın belediye başkanı mı, değil mi, onu göreceğiz.'' şeklinde konuşmuştu. 'Halkın belediye başkanı' olduğunu vurgulayan Memioğlu, 'evet' kararının kendisini CHP'li olmaktan çıkarmayacağını kaydetti. Belediye Başkanı Memioğlu şöyle devam etti: "Her zaman ilçem için çalıştım. Şimdi referandumda evet diyeceğim için üstüme çok geliyorlar. Partiden beni ihraç da etseler ben yine de CHP'nin bir neferiyim."
CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay ise Memioğlu'nun, parti disiplinine ve programına aykırı davranması nedeniyle disipline sevk edileceğini söyledi. Okay, "CHP'li bir belediye başkanı kafasına 'evet' külahı giyip sokaklara dökülüyorsa o belediye başkanının CHP içinde işi yoktur." şeklinde konuştu.

Zaman