Bdp Genel Başkanı Demirtaş, Erzurum'da

Erzurum 2

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yarın görülecek 11'i tutuklu toplam 30 sanığın yargılanacağı mahkeme öncesi Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ve Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, bugün akşam saatlerinde Erzurum'a geldi.
Iğdır'da 2010 Ocak ayı içerisinde düzenlenen KCK operasyonda aralarında Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş ile BDP'li bazı yöneticilerin yakalandığı, 11 kişinin tutuklandığı toplam 30 kişinin yargılanacağı mahkeme yarın Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Mahkemeyi izlemek için bugün akşam saatlerinde BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ve Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, Ankara'dan uçakla Erzurum'a geldi. BDP Erzurum İl teşkilatı mensupları
Erzurum Havalimanında bir karşılama konvoyu oluşturdu. Havalimanından alınan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ve Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, yaklaşık 30 araçlık konvoy eşliğinde Mahallebaşı semtindeki parti binasına getirildi.
Polisin geniş güvenlik tedbiri almasına rağmen BDP konvoyu Gölbaşı semtinde bir grup vatandaşın taş yağmuruna tutuldu. Türk bayrağı açarak konvoyu protesto eden vatandaşlar daha sonra ellerine geçirdikleri taşları araçların üzerine fırlattı. Bu sırada vatandaşlara polisler müdahale ederken 6 kişi göz altına alındı.
Öte yandan, BDP konvoyuna yapılan taşlı saldırı sırasında sırtına taş isabet eden bir kameramanda bir süre yere yığıldı. Taş yağmuruna tutulan BDP'liler ile vatandaşlar arasında kısa süreli de arbede yaşandı.
Daha sonra bölgeye sevk edilen Çevik Kuvvet ekipleri taş atan vatandaşları ara mahallelere püskürttü.