Dağköy Yağlı Güreşleri Baş Pehlivanı Ziya Ünlü

Zonguldak'ın Kozlu beldesinde düzenlenen yağlı güreşlerin baş pehlivanı Ziya Ünlü oldu.

Dağköy Yağlı Güreşleri Baş Pehlivanı Ziya Ünlü
Kozlu beldesinde, bu yıl 5. düzenlenen Dağköy Yayla Şenlikleri ve Yağlı Güreşleri'nde rakibi Şükrü Kazan'ı yenen Ziya Ünlü, baş pehlivan olarak altın kısbeti aldı. AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ile Tertip Komitesi Başkanı Ahmet Duyar, Ünlü'ye altın kısbeti taktı.
Çeşitli kategorilerde mücadele veren pehlivanlar, izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Yaklaşık 20 dakika süren müsabakanın ardından Ziya Ünlü, Şükrü Kazan'ı mağlup etti. Dokuz kez baş pehlivanlık iki kez altın kemerin sahibi olan Ahmet Taşçı, yarı finalde Şükrü Kazan ile karşılaştı. İki kez Avrupa Şampiyonu bir kez de dünya şampiyonu ve Olimpiyat Şampiyonu Aydın Polatçı çeyrek finalde Ahmet Taşçı'ya yenilerek elendi.
Yarışmalarda en teknik kategorisinde Resul Yılmaz, en centilmen kategorisinde Yasin Özbakır, en Peşref kategorisinde Ahmet Taşçı, küçük orta kategorisinde Harun Tok, Büyük Orta kategorisinde Feridun Çatak, Küçük orta büyük kategorisinde İsmet Açıkgöz, Baş altı kategorisinde Savaş Baş ve Baş pehlivan ise Ziya Ünlü oldu.