Bursa'da Boşnaklar 15. Pita Şenliğinde Buluştu

Bursa'da, İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Pita Şöleni, Türkiye'nin dört bir yanında yaşayan Boşnakları bir araya getirdi.

Bursa'da Boşnaklar 15. Pita Şenliğinde Buluştu
AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın da katıldığı Pita Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Hedeflerinin kültürel bağları güçlendirmek olduğunu belirten İnegöl Bosna Hersek Derneği Başkanı İsmet Duman, "İki gün süren şenliğimizin gayesi, Boşnak kültürünü devam ettirmek ve bağlarımızı güçlendirmektir. Etkinliğin birinci günü tanışma ve kaynaşmayla geçerken, ikinci gününde gelen misafirlere şenliğe adını verdiğimiz meşhur geleneksel böreğimiz pitayı ikram ediyoruz" dedi.
Misafirlerin çoğunluğunu evlerinde ağırlıklarını ifade eden Duman, "İnegöl'ün kardeş şehri Donji Vakuf'la çok güzel münasebetlerimiz var. Onlar geliyor, biz gidiyoruz ilişkilerimizi her geçen gün daha da güçlendiriyoruz. Herşeyden önce biz, Türküz. Ancak Boşnak kökenli olduğumuz için dedelerimiz buraya gelirken bir takım kültürleri de beraberinde getirmişler. Onları devam ettirmeye çalışıyoruz. Orası bizden bir parçadır" diye konuştu.