Bakan Aydın: Belge ve bilgisi olmadan hain diyenlerden şikayetçiyim

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, uzun yıllar üniversitede felsefe hocalığı yaptığını ancak siyasete girdikten sonra belgesiz dedikodu edenlerden çok ciddi

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, uzun yıllar üniversitede felsefe hocalığı yaptığını ancak siyasete girdikten sonra belgesiz dedikodu edenlerden çok ciddi rahatsızlık duyduğunu söyledi. Başta siyasetçiler olmak üzere tarafgirlik damarıyla siyaseti yakından takip edenlerin insanlar hakkında gelişigüzel dedikodu yaptığını, bunun ise dinen çok büyük bir günah olduğunu aktaran Aydın, belge ve bilgi olmadan, mahkemelerce ispat edilmeden hiç kimse hakkında iftira atmamak gerektiğinin altını çizdi.

İzmir'de AK Parti Bayraklı İlçe Danışma Meclisi toplantılarının ikincisine katılan Bakan Aydın, burada yaptığı konuşmada siyasetten rahatsız olduğunu konuları dile getirdi. Aydın, "Bana hangi konuda huzursuzsun diye sorarsanız, derim ki boş, yanlış ve tutarsız konuşmadan huzursuzum, bundan yana şikayetçiyim. Allah aşkına, benden de bir gün böyle bir şey görürseniz ihtar edin, çünkü böyle bir vebali asla üzerime almak istemem. Hangi partiden olursa olsun, yüzde 100 emin değilsem, 'Şu adam böyledir' demem. Bu dünyada olmasa bile öbür dünyada hesabını sorarlar. İnsan hakkında konuşmak çok önemlidir. 'İyi adamdır' desen zararı yok ama 'Haindir, zalimdir' dersen olmaz. Bize ne diyorlar, 'Bunlar hain'. Bu anayasa değişikliği, terörün plan, program ve talepleriyle örtüşüyormuş. Hangi madde örtüşüyor? Hangi madde terörün işini kolaylaştırıyor? İlle de alkış alacağım diye hakikatten sapmamak lazım." şeklinde konuştu.

AK Parti'nin yola belirli değerlerle çıktığını belirten Aydın, "Biz değerlerimizi koruyacağız. Değerlerimiz ne diyor, gıybet etmeyeceksin diyor. Kitap böyle yazıyor. 'Bir kardeşiniz hakkında gıybet etmeniz, onun diri diri etini yemenizdir.' diyor. Aynı hatayı biz yapmayılım. İsterse bir değil, bin seçim kaybedelim. Yalanla gelecek seçim, hiç gelmesin. Yalanla başlayan, talanla biter. İktidar olmak, milletvekili olmak, bakan olmak her şey değil." dedi.

Türkiye'nin ilk sivil anayasa değişikliğinin, ihtiyaçlar gözönünde bulundurarak hazırlandığını belirten Devlet Bakanı Aydın, "Ağustos geliyor. YAŞ kararları nedir? Disiplin suçu sebebiyle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nin bazı mensuplarının görevlerine son veriliyor. Şimdi burada bir öğretmen arkadaşımın görevine son verilse, idare mahkemesinde dava açar, çokları da geri döner ama YAŞ kararlarıyla genç bir insanın görevine son veriliyorsa, gidecek bir yeri yok. Onun için her sene Başbakanımız da, Millî Savunma Bakanımız da şerh koyuyor. Ayrıca Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) da birinin görevine son veriyorsa, onun da gideceği bir yeri yok. Şimdi yeni anayasa maddeleri diyor ki, 'Hayır. bu böyle olmayacak'. Eğer HSYK ve TSK birinin görevini sonlandırıyorsa, o insanın da başvuracağı bir müessese olmalıdır. Madem cezalandırmışsın, cezalandırdığın insan hukuka gider. Hukuk, gerçekten hak edip etmediğine karar verir. Bütün bu maddelerin tamamı, toplumun ihtiyaçları düşünülerek yapıldı." diye konuştu.

Referandum süreciyle ilgili olarak HSYK'nın yapısını değiştirmek ve kendi yandaşlarını yerleştirmekle itham edildiklerini vurgulayan Bakan Mehmet Aydın, "Anayasa değişikliğinin hukuka uygun olduğunu hangi makam söyledi? Anayasa Mahkemesi. Üç maddede üç cümleyi çıkardı, 'Gerisini referanduma götürebilirsiniz.' dedi. Demek ki Anayasa Mahkemesi'nin onayını aldı. Eylül ayında referandum, bir yıl sonra genel seçim var. AK Parti, dört yıl daha iktidar görünüyor. Onların dediği gibi bir dört yıl daha devam edecek. Mevcut üyelerin süreleri dolacak, gelenler de onlara göre yüzde 100 bizim adamımız olacak. Bu insanlara 10-15 sene öncesinden bu sözleri söyleme hakkımız var mı?" dedi.

oplantıya AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, İl Başkanı Ömür Kabak, Bayraklı İlçe Başkanı İsmail Sarı ve çok sayıda partili katıldı.