Atıl havaalanında 11 noktaya uçuşlar başladı, iş dünyası umutlandı
Bursa'da 2001'de 145 milyon dolarlık yatırımla açılan Uluslararası Yenişehir Havaalanı, Borajet'in 11 ayrı noktaya sefer başlatmasının ardından tarihi
Sanayici ve işadamları, hava ulaşımına açıldığı tarihten beri tarifeli ve düzenli olarak hizmet veremeyen Yenişehir Havaalanı'nda yaşanılan yoğunluğun devamlı olacağına inanıyor. İşadamı ve sivil toplum örgütlerinin konuya ilişkin görüşleri şöyle:
Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Başkanı Yalçın Aras: Bir şehrin dünyaya bağlantısı havaalanları ile olur. Bir şehir ne kadar çok alternatif ulaşım imkanına sahipse, gelişmişliği, kültürel ve sosyal düzeyi ile ekonomisi o kadar ileri seviyededir. Bu bağlamda, Bursa'dan, Türkiye'nin çeşitli noktalarına karşılıklı seferler düzenleyecek olan Borajet'in, çok önemli bir eksikliği giderecek. Türk Hava Yolları'nın Bursa'dan Türkiye içine ve dışına uçuş gerçekleştirmemesi büyük bir eksiklik. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Diyarbakır, Kars gibi birçok şehrin hava ulaşımında Bursa'dan daha şanslı. Bu durum devletin önemli bir eksikliği. Hava ulaşımının sanayiden, turizme kadar birçok sektöre büyük katkı sağlar. Borajet'in uçuşlarıyla büyük bir eksiklik giderilecek.
Genç Sanayici ve İş Adamları Derneği (GESİAD) Başkanı Bahadır Özgün: Türkiye'nin en büyük sanayi şehirlerinden olan Bursa'nın, çağımızın gereği olan havayolu ağı ile diğer şehirlere bağlanması ve Borajet firmasının Yenişehir havaalanını merkez üssü olarak seçmesinin sevindirici bir gelişme. Artık günümüzde zaman çok önemlidir ve havayolu taşımacılığı da ulaşım sektöründe 21'inci yüzyılın gereğidir.
Bursa Mühendis ve Mimar İş Adamları Derneği (BUMİAD) Başkanı İlker Özaslan: Devletin milyonlarca dolar yatırım yaparak hizmete açtığı ve yıllardır atıl durumda olan Yenişehir Havaalanı'nın canlanması açısından Borajet'in atmış olduğu adım Bursa'ya katkı sağlayacak.
Bursa, Kars, Ardahan ve Iğdır İlleri Kültür ve Dayanışma Derneği (KAI-DER) Başkanı Recep Çohan: Borajet'in Bursa'da seferlere başlamasının sevindirici bir gelişme. Geçmişe baktığımız zaman birçok kez seferler iptal edildiği için Bursa gibi büyük bir il, 25–30 saatlik yola mahkum ediliyordu. Bu açıdan Bora Jet'in bu girişimini tebrik ediyorum. Bunun yanında sorunun tamamen çözülebilmesi için Bora Jet'in zarar etmeyi göze alıp Bursa'dan Türkiye'nin her iline uçması gerekiyor. Eğer bunu başarırlarsa hem Bursa hem de ülke kazançlı çıkar.
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şube Başkanı Necati Şahin: Borajet'in Bursa Yenişehir Havaalanı'nda seferlere başlaması çok önemli bir gelişme. Türkiye'nin dördüncü büyük kenti olan Bursa'da; ne yazık ki hizmete açıldığı günden bu yana Yenişehir Uluslararası Havaalanı beklenen ilgiyi görememişti. Bu nedenle Borajet'in haftada 16 uçuşla seferlere başlaması, Bursa için çok önemli bir gelişme. Ayrıca Türkiye'nin birçok iline sefer düzenlenecek olması Bursa'nın en önemli problemlerinden biri olan ulaşım sorununun çözümüne katkı koyacaktır. Bu nedenle Borajet'i tebrik ediyorum.