Yetiştirme yurtlarında kalan öğrenciler ile engellilere tasarım eğitimi imkanı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hizmet veren Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu'nun açılışını yaptı. Açılışta konuşan ünlü modacı ve okulun kurucu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hizmet veren Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu'nun açılışını yaptı. Açılışta konuşan ünlü modacı ve okulun kurucu Faruk Saraç, 30 yıllık emeğini bu kurum için harcadığını söyledi.

Fabrika-i Hümayun'u bir tesadüf eseri keşfettiğini dile getiren Saraç, "Meslek Yüksekokulu'nu kendi çabamla, 30 yıllık emeklerimi yatırarak kurdum. Aileler çocuklarının üniversitede öğrenmesini istiyor. Ama çocuklar meslek de öğrenmeli. Bizim okulumuzda teori ve pratiği birlikte öğretmeyi düşünüyoruz. Ayrıca engelliler için ayrı bir sınıf hazırlattım.

Buradaki yetimhanede 18 yaşını geçmiş çocuklara burs vererek, ücret almadan topluma kazandırmayı düşünüyorum." diye konuştu.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan da törendeki konuşmasında, böyle güzel bir okulun açılışında bulunmaktan mutlu olduğunu anlattı. Özcan şunları söyledi: "Saraç ile yaklaşık 8 ay önce tanıştık. Sohbetlerimiz sırasında böyle bir okulu açma niyetini sezdim. Biz de böyle bir okul açmak istiyorduk. Kendisinin böyle istekli haline görünce biraz da ısrar ederek okulun açılmasını sağladık. Önemli bir eksiği kapatan bir okulu açmıştır. Dileğim bir şubesinin de İstanbul'a açılmasıdır. Böyle olursa önemli bir eksiği kapatmış olacağız." şeklinde konuştu.

Türkiye'deki üniversite ve MYO sayısının 154'e ulaştığını kaydeden Özcan, "Bunların 102'si devlet, 52'si ise özel. Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu bu sene 400 öğrenci ile başladı. Önümüzdeki yıllarda inşallah 400'er artarak devam eder. Kontenjanlar artarak daha fazla öğrencimize eğitim imkanı sağladığımız için mutluyuz." dedi.

"YABANCI ÖĞRENCİLERİ ÜLKEMİZE ÇEKMELİYİZ"

Bu yıl yabancı dil sınavını kaldırmakla önemli bir adım attıklarını ifade eden YÖK Başkanı, şunları söyledi: "Yabancı dil sınavını kaldırınca Gaziantep Üniversitesi'ne 450 yabancı öğrenci kayıt kaptırdı. Daha çok yabancı öğrenci çekersek bu bizi daha mutlu edecek. Bu alanda daha fazla gelişmiş olacağız. Başbakan'ımız 2000 yeni araştırma görevlisi kadrosu açtı. Bu önümüzdeki yıllardaki öğretim üyesi açığımızı giderecek demektir."