Mısır Milli Günü Bir Resepsiyonla Kutlandı

Sağlık Bakanı Akdağ, Mısır Milli Günü resepsiyonunda Danıştay'ın verdiği karar ile ilgili olarak, "Sağlık Bakanlığı olarak, vatandaşın sağlık hakkının, vatandaşın muayenehanelere yönlendirilerek elinden alınmasına asla müsaade etmeyeceğiz

Sağlık Bakanı Akdağ, Mısır Milli Günü resepsiyonunda Danıştay'ın verdiği karar ile ilgili olarak, "Sağlık Bakanlığı olarak, vatandaşın sağlık hakkının, vatandaşın muayenehanelere yönlendirilerek elinden alınmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Hukuk ne diyorsa yaparız. Vatandaşın hakkını korumaya devam edeceğiz" dedi.
Mısır Milli Günü Rixos Oteli'nde verilen bir resepsiyonla kutlandı. Resepsiyonda 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Düzce milletvekili ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, yerli ve yabancı misyon şefleri hazır bulundu.
Basın mensuplarının Mısır'ın tünelleri kapatması ile ilgili soruyu Yakış, Mısır, kendi ülkesindeki Müslümanlar ile Hamas arasındaki ilişkiler konusunda kanal olarak kullanılmasını istemediğini belirterek, "Bir ülkenin kendi güvenliği için öngördüğü tedbirleri saygıyla karşılamak gerekir. İsrail makamları ile iş birliği halinde. O tünellerin sadece insani amaçlarla kullanılması, başka amaçlar için kullanılmaması için çaba sarf ediyor" şeklinde konuştu.
Sağlık Bakanı Akdağ'a Danıştay'ın verdiği karar ile ilgili soruya Bakan Akdağ, hukuken yanlış verilmiş bir karar olduğunu belirterek, "Hukuk Fakülteleri'nde yanlışlık olarak okutulacak bir karar. Çünkü biz bir basın açıklaması yaptık. Danıştay bu basın açıklaması üzerinden 4 sayfalık gerekçe yazarak yürütmeyi durdurma kararı verdi, savunma almadan verdi. Savunma almadan 4 sayfa gerekçe yazılıyor. Savunma süreci ne diyorsa o yapılacaktır. Ama şunu söyleyeyim, hükümet olarak, Sağlık Bakanlığı olarak
vatandaşın sağlık hakkının, vatandaş muayenehanelere yönlendirilerek elinden alınmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Hukuk ne diyorsa yaparız. Vatandaşın hakkını korumaya devam edeceğiz. Bunu kimin yaptığını biliyoruz. Anamuhalefet partisi. Yanlış bir iş yaptılar" ifadelerini kullandı.
Eski Cumhurbaşkanı Demirel referandum sorularını yanıtsız bırakırken tebrik için geldiğini söyleyerek, "Değerli dostum Hüsnü Mubarek ile mesaimiz olmuştur. Kendisine teşekkürlerimi ifade etmeye geldim. Türkiye ve Mısır bölgenin en önemli, iki kardeş ve dost ülke olarak beraber çalışmaya, iş birliği yapmaya ve dostluklarını güçlendirmeye mecburdurlar. Böyle de gelişmesinden memnun olduğumu ifade etmeliyim. Mısır halkının, devleti ve devlet başkanı değerli dostum Hüsnü Mübarek'i tebrik ediyorum" dedi.
Mısır Büyükelçisi Abdurrahman Selahaddin, yaptığı konuşmada, ev sahibi olarak gerçekleştirdikleri ilk Milli Gün olduğunu belirterek, Türkiye'de kendilerini yabancı bir ülkede hissetmediklerini söyledi. Selahaddin, iki ülke politikalarının ortak noktalarına da değinerek bunları "Yaşadığımız coğrafyada sorunların barışla çözümlenmesi, Filistin halkının İsrail işgalinden kurtulması, bağımsız bir Filistin Devleti'nin inşa edilmesi, Orta Doğu'nun nükleer silahtan arınmış hale gelmesi, terörün tüm şekillerine
karşı konmasıdır" şeklinde ifade etti.
Mısır ve Türkiye'nin ticaret hacminin 3 yıl içinde 5 kat artarak 3,5 milyar dolara ulaştığını söyleyerek, "Dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen ihracat artış kaydetmiştir. Türk yatırımcılarının Mısır'daki yatırımları 1,5 milyar doları bulmuştur. İki ülke arasında müşterek haftalık uçuşlar 31 sefer sayısına ulaşmış, yakın zamanda iki ülke limanları arasında düzenli deniz seferleri başlayacaktır" şeklinde konuştu.