Melikşah Üniversite başarılı öğrencilere mezuniyet sonrası iş garantisi veriyor

Melikşah Üniversitesi, ikinci yılında yeni fakülteleri ile 610 öğrenci alacak. Üniversite, geçen yıl başlattığı uygulamaları bu yıl da yeni kayıt yapt

Melikşah Üniversitesi, ikinci yılında yeni fakülteleri ile 610 öğrenci alacak. Üniversite, geçen yıl başlattığı uygulamaları bu yıl da yeni kayıt yaptıracak öğrenciler için uygulayacak. Başarılı öğrencilere iş garantisi vermeye devam eden Melikşah, kayıt yaptıran her öğrenciye de dizüstü bilgisayar hediye ediyor.

Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, üniversite olarak kısa sürede kuruluşu tamamlayarak fakülte binalarını hizmete açtıklarını hatırlattı. Prof. Dr. Özkanca, kuruluşundan bir yıl sonra eğitim için öğrenci aldıklarını anlatarak, "Bu yıl ikinci kez öğrenci kabul edeceğiz. LYS sonuçlarına göre öğrenciler tercih yapıyor. Üniversitemizin öğrenci arkadaşlarca tercih edilmesi adına önemli artıları olduğunu söyleyebiliriz. Hedefi büyük olan üniversitemizin sunduğu imkanları öğrencilerimizin dikkate almalarını isteriz." dedi.

Özkanca, geçen yıl ilk dönem öğrenci alımı yaptıklarını ve büyük ilgi gösterildiğini belirterek, bu yıl alacakları 610 öğrenci için tercihin çok önemli olacağını düşündüklerini söyledi. Özkanca, şu bilgileri verdi: "2009 yılında Kayseri'nin ilk vakıf üniversitesi olarak kurulan Melikşah Üniversitesi sosyal imkanları, eğitim verdiği bölümleri ve öğrencilerine sunduğu imkanlar ile her alanda çok iddialı. Burç Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından kurulan ve 2009-2010 döneminde 8 bölümle eğitim ve öğretime başlayan Melikşah Üniversitesi, sunduğu kaliteli eğitimin yanı sıra sıcak ortamı ve sosyal imkanlarıyla da ön plana çıkıyor. Araştıran, sorgulayan, çevreye ve hayata duyarlı, yaşadığı ülkenin kalkınmasında faydalı bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Melikşah Üniversitesi genç bir üniversite olmanın verdiği dinamiklikle gelişimine devam ediyor."

Üniversitenin Anadolu'nun kültür ve doğa zenginliği anlamında en önemli kentlerinden birisinde yer aldığını anlatan Özkanca, "Melikşah Üniversitesi aynı zamanda Kayseri'nin bir sanayi kenti olması nedeniyle üniversite-sanayi işbirliğinin en ideal örneklerinden birini oluşturuyor. Öğrencilerin başarılı işadamları ve sanayicilerle bir arada olmasını sağlayan Melikşah Üniversitesi'ni tercih eden öğrenciler hayata daha hızlı hazırlanma şansını yakalıyor." dedi.

Prof. Dr. Reşit Özkanca, Melikşah Üniversitesi'nin başarılı öğrencilere sunduğu imkanları ise şöyle sıraladı: "2010 ÖSS'deki sıralamada üniversitenin İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü haricindeki burslu programlarını tercih edip kayıt yaptıran öğrencilerden, kayıt yaptırdığı puan türüne göre ilk 100'e girenlere aylık bin lira, ilk 101 ve 2000 arası dereceye girenlere aylık 750 lira, ilk 2001 ve 8 bin arası dereceye girenlere aylık 500 lira, ilk 8001 ve 15000 arası dereceye girenlere aylık 250 lira özel burs veriliyor. 2010 ÖSS'deki sıralamada üniversitenin İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün burslu programını tercih edip, kayıt yaptıranlara ise kayıt yaptırdığı puan türüne göre ilk 100'e girenlere aylık bin lira, ilk 101 ve 1000 arası dereceye girenlere aylık 750 lira, ilk 1001 ve 3000 arası dereceye girenlere aylık 500 lira, ilk 3001 ve 6000 arası dereceye girenlere aylık 250 lira özel burs veriliyor. Melikşah Üniversitesi'nde özel burs dışında öğretim süresi boyunca her akademik dönem sonunda yapılacak değerlendirmeye göre hazırlık sınıfı hariç üstün başarı gösteren öğrencilere, o dönemi izleyen öğretim yarıyılı için geçerli olmak üzere karşılıksız 'Akademik Başarı Bursu' imkanı sunuluyor."

Üniversitenin sunduğu diğer imkanlar da şöyle: Kayıt yaptıran her öğrenciye ücretsiz dizüstü bilgisayar. Yurt dışında anlaşmalı üniversitelerden diploma alma imkânı. Öğrenimin 3. yılında iki bölümden diploma ve sertifika imkânı. Bölümünden mezun olan başarılı ilk beş öğrenciye iş garantisi. Yabancı öğretim üyeleri eşliğinde güçlü bir yabancı dil eğitimi. Dereceye giren öğrencilere özel burs, başarılı öğrencilere akademik başarı bursu.

Melikşah Üniversitesi, geçen yıl açılan fakültelerin dışında bu yılda yeni fakülteler için öğrenci alacak. Bunlardan birisi ise Hukuk Fakültesi. Üniversitenin öğrenci alacağı bölümler ve kontenjanları şöyle:

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi; Elektrik ve Elektronik Mühendisliği 50. Elektrik ve Elektronik Mühendisliği (İngilizce) 40.

Bilgisayar Mühendisliği 50.

Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) 40.

Endüstri Ürünler Tasarımı 40.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümü 60.

İşletme (İngilizce) 40.

İktisat (Yüzde 30 İngilizce) 60.

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik 60.

Fen Edebiyat Fakültesi; İngiliz Dili ve Edebiyatı 40.

Matematik 30.

Hukuk Fakültesi; Hukuk 100.