Emine Erdoğan Kefken Yaz Kampı'nın Açılışını Yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kefken Yaz Kampı'nın açılışını yaptı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Erdoğan, "Biz silgi yerine ekmeğin içi ile yazdıklarımızı siliyorduk" dedi.

Emine Erdoğan, Beyoğlu Belediyesi'nin Kefken Çevre Yaz Kampı'nın sezon açılışına katıldı. Yaz kampını gezen Erdoğan, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'dan kampla ilgili bilgi aldı. Öğrencilerin düzenlediği gösterileri izleyen Emine Erdoğan'a, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Erdoğan, öğrenciler ve kamp çalışanları ile sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi. Kefken Çevre Yaz Kampı'nın 7'inci sezon açılışına Emine Erdoğan ve Beyoğlu Belediye Başkan Ahmet Misbah Demircan'ın yanı sıra Kocaeli
Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkan Zeki Aygün de katıldı.
Kampın açılışında konuşan Emine Erdoğan, "Başka illerden gelen çocukların Beyoğlu'ndaki öğrencilerden öğreneceği çok şey var. Beyoğlu öğrencilerinin de aynı şekilde başka illerden gelen çocuklardan öğreneceği çok şey var. Kampa farklı illerden, farklı ülkelerden gelen çocuklarımız birbirlerini tanıyorlar. Bizler yeterince eğitimlerimizi tamamladık. Kalem, silgi ve önlük alabilmek birçoğumuz için imkansızdı. Biz silgi yerine ekmeğin içi ile yazdıklarımızı siliyorduk. Bizim neslimizde mum ışığının titrek
aydınlığında ders çalışırdık. Bırakın böyle kamplara gelmek, bir tatil kitap bulabilmek ulaşılmaz bir hayaldi" diye konuştu.
Çocukların eğitimi için elinden geleni yaptığını belirten Erdoğan, "Bizim yaşadığımız zorlukları sizin yaşamamanız için elimizden geleni yapıyoruz.Yoksul, özürlü ve özellikle kız çocuklarımız için benim de katıldığım kampanyalar düzenliyoruz" dedi.
Erdoğan, çocuklara öğütlerde bulunarak Emine Erdoğan şöyle konuştu:
"Sizler dünyaya liderlik yapmış bir ülkenin nesillerisiniz. Sizler bizim istiklalimiz ve geleceğimizsiniz. İşte onun için hepinizin kendinizi en iyi şekilde yetiştirmeniz gerekiyor. Eğitim alt yapısı ne kadar mükemmel olursa, kendinize o kadar güvenirsiniz. Sadece ders çalışmak yetmiyor, sporda, sanatta, bilimde ve sosyal ilişkilerde de kendinizi geliştirmelisiniz. Çok okumalı, tanışmalı, kaynaşmalısınız. Başka illerden gelen çocukların Beyoğlu öğrencilerinden öğreneceği çok şey var. Beyoğlu
öğrencilerinin de aynı şekilde başka illerden gelen çocuklardan öğreneceği çok şey var. Hafızalarınızdan silinmeyecek bir etkinlik gerçekleşiyor."
Emine Erdoğan'a kamp açılışı sırasında tablo hediye edildi.