Bdp Milletvekili Sakık: 'Ayrılmak İsteyen Kürtlerin Sayısı Yüzde 3'ü Aşmaz'

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, bugün bazı gazetelere yansıyan ve ABD Büyükelçisi James Jeffry'in kendisine söylediği belirtilen 'Türkiye'deki Kürtler ayrılırsa 3

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, bugün bazı gazetelere yansıyan ve ABD Büyükelçisi James Jeffry'in kendisine söylediği belirtilen 'Türkiye'deki Kürtler ayrılırsa 3. sınıf Ortadoğu ülkesi olursunuz' sözlerini kendisinin büyükelçiye söylediğini açıkladı.
TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sakık, Kürtlerin Türkiye'den ayrılmak istemediğini söyledi. Ayrılmak isteyen Kürtlerin sayısının yüzde 3'ü geçmeyeceğini ifade eden Sakık, veda yemeğinde ABD Büyükelçisi Jeffry'e atfedilen 'Türkiye'deki Kürtler ayrılırsa 3. sınıf Ortadoğu ülkesi olursunuz' sözlerini kendisinin büyükelçiye söylediğini kaydetti. AK Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem'in "Kürtler artık her şeyi eline alıyor. Böyle giderse Türkler azınlık olacak. 'Bir zamanlar Türkler varmış'
diyecekler" şeklindeki sözlerine de tepki gösteren Sakık, bunun ırkçı bir yaklaşım olduğunu söyledi. Sakık, "Bu paslanmış dilleri susturmak gerekir" dedi.
Sakık, yemekte Jeffry'in ABD Başkanı Obama'yı örnek göstererek, "Zenci Başkanımız var ama çok bedeller ödedi" yönündeki sözlerine ise "Biz de çok bedeller ödedik. Artık daha fazla bedel ödemek istemiyoruz" sözleriyle yanıt verdiğini söyledi.