Antalya'da bir kişinin ölümü 3 kişinin yaralandığı tartışma 50 TL yüzünden çıkmış

Antalya'da yerel ve ulusal yayın yapan Akdeniz TV'de 1 kişinin ölümü ve 3 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayın 50 TL yüzünden çıktığı iddia edildi

Antalya'da yerel ve ulusal yayın yapan Akdeniz TV'de 1 kişinin ölümü ve 3 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayın 50 TL yüzünden çıktığı iddia edildi.

Antalya'da akşam saatlerinde Akdeniz TV'de meydana gelen olayın nedeninin kaybolan 50 TL olduğu iddia edildi. Buna göre olay şöyle gelişti. Dün Akdeniz TV'nin para hesabında 50 TL eksik çıktı. Bunun üzerine kanal yetkilileri güvenlik kameralarını inceleme kararı aldı. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen yetkililer, kanalda kimsenin olmadığı bir saatte bir kişinin muhasebe civarında dolaştığını gördü.

Söz konusu kişinin, görüntünün karanlık olması nedeniyle tam olarak seçilemediği için program montajcısı Serdar Bayrambey'den (26) görüntülerin aydınlatılması istendi. Görüntülerin aydınlatılması üzerine kameradaki kişinin güvenlik görevlisi Fikret Tosun'a (66) benzediği iddia edildi. Bunun üzerine televizyona, aynı zamanda Serdar Bayrambey'in babası olan güvenliklerden sorumlu amir Selehattin Bayrambey (49) çağrıldı. Aynı sırada televizyonda bulunan güvenlik görevlisi Fikret Tosun, kendisinin hırsızlıkla suçlandığı iddiasıyla muhasebe sorumlusu Simhan Dernek'le tartışmaya başladı.

Tartışmanın büyümesi üzerine Tosun, belindeki silahı çıkararak ilk önce Dernek'e ateş etti. Dernek olay yerinde hayatını kaybederken Tosun, daha sonra görüntüleri aydınlattığı gerekçesiyle Serdar Bayrambey'e ateş etti. Kanal içerisinde rastgele ateş etmeye devam eden Tosun bilgi işlem sorumlusu Hüseyin Yıldırım'ı (26) ve Selehattin Bayrambey'i de vurdu. O sırda olay yerinde bulun kanalın ikinci güvenlik görevlisi Hakan Bodur da Tosun'un kurşunlarından cebindeki telefon sayesinde yara almadan kurtuldu.

Silah seslerini duyan televizyon çalışanları hemen 112 Acil Yardım ekiplerini arayarak ambülans çağırdı. Kısa sürede olay yerine gelen 112 ekipleri yaralılara müdahale ederken, güvenlik güçleri de olayın ardından kanaldan çıkmaya çalışan Fikret Tosun'u gözaltına aldı. Öte yandan kanal çalışanlarının Fikret Tosun'a 'Dede' diye hitap ettikleri öğrenildi. Olay yerini güvenlik çemberine alan ekipler, muhasebe görevlisi Simhan Dernek'in odasında işlenen cinayetle ilgili inceleme yaptı. İnceleme sonucunda ölen muhasebecinin odasında 8 boş kovan bulunduğu öğrenildi.

Olay yerinde yaşamını yitiren Simhan Dernek'in bir çocuk annesi olduğu ve bir yıla yakın süredir kanalda çalıştığı belirlendi. Olay nedeniyle televizyon çalışanlarının şoke olduğu ve birbirlerini teselli etmeye çalıştıkları da görüldü. Olaydan sonra çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılar Hüseyin Yıldırım, Serdar Bayrambey ve Selehattin Bayrambey'in durumlarının iyiye gittiği bildirildi.

Olay sonrası polis tarafından yakalanan ve sağlık raporu alınan emekli polis memuru Fikret Tosun, sorgusu için Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü.