Yemekçi, Güney'de yüzde 25 büyüme planlıyor

Yemekçi Yönetim Kurulu Üyesi Barbaros Bulutoğlu, toplu yemek sektöründe Adana ve civar illerde son bir yılda yüzde 20 büyüme gerçekleştirdiklerini be

Yemekçi Yönetim Kurulu Üyesi Barbaros Bulutoğlu, toplu yemek sektöründe Adana ve civar illerde son bir yılda yüzde 20 büyüme gerçekleştirdiklerini belirterek, 2011 yılı hedeflerini yüzde 25 büyüme olarak planladıklarını söyledi.

Bulutoğlu, "Yöresel çorbaların yaz kış afiyetle içildiği, yemeklerin mevsimine göre domates veya salçayla hazırlandığı, bol baharat kullanılan ve kırmızı etin tercih edildiği Adana ile komşuları İskenderun ve Mersin'in, Türkiye'nin en büyük toplu yemek firması olan Yemekçi'yi tercih etmesi de asıl bu yüzden önemli." dedi.

Adana'da BİRMOT ve Telekom, İskenderun NURSAN, Türk Telekom ve AYGAZ, Mersin'de ise Soda Sanayii ve Türk Telekom olmak üzere toplamda 70 bin kişiye her gün alışık oldukları damak tadına uygun yemek hizmeti ulaştırdıklarını anlatan Bulutoğlu, "Yemekçi, titiz çalışmaları ve leziz yemekleriyle belirlediği hedeflere de hızla ulaşıyor." şeklinde konuştu.

Bulutoğlu, "Mutfağı zengin, lezzeti iddialı ve hazırlanması emek isteyen yemekleriyle Güney illerinde kendini kanıtlayan Yemekçi, bu başarısıyla Türkiye çapındaki başarılı hizmet zincirine, bir halka daha eklemiş oluyor." ifadesini kullandı.

Yemekçi Hakkında:

Türkiye'nin en büyük toplu yemek şirketi olan Yemekçi, geçmişi uzun yıllara dayanan bir altyapıya sahip Aile şirketi olarak faaliyet gösteren Yemekçi'nin Yönetim Kurulu Başkanlı Atalay Bulutoğlu. İlk kurulduğu yıllarda Bahçeköy'de ve tek bir mutfakta hazırlanan yemeklerle 10 bin kişiye hizmet sunan kuruluş, o tarihte Silahlı Kuvvetler'in yemek ihtiyacını karşılaması ve kusursuz hizmetiyle ilgi çekti. Şu anda ağırlıklı olarak özel sektöre hizmet sunan Yemekçi, yönetim tarafından " toplu yemek" sektöründe konumlandırılıyor. Müşteri memnuniyetine büyük önem veren Yemekçi, her gün 250 bin kişiye yemek hazırlıyor ve sahip olduğu hedeflerle de "büyük" oynamayı seviyor. Kuruluşun 2011 hedefleri arasında yüzde 35 büyüme de yer alıyor. Yemekçi, Türkiye'de şu anda İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara bölge temsilcilikleriyle aralarında fabrikalardan hastanelere, kamu ve özel kuruluşlardan üniversitelere kadar pek çok kurumun bulunduğu yüzlerce merkeze yerinde ve taşımalı yemek hizmeti sunuyor. Hizmetini yurt çapına yaymış olan Yemekçi, yakın bir gelecekte, Eskişehir, Adana ve Samsun illerinde bölge temsilcilikleri açmayı planlıyor.