Silopi Belediye Başkanı Toğurlu Halkın Sorunlarını Dinledi

Şırnak'ın Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu belediye tarafından mahallelerde düzenlenen halk toplantılarında vatandaşların sorunlarını dinliyor.

Silopi Belediyesi, yürüttüğü çalışmalara ilişkin halkın görüş ve önerilerini almaya devam ediyor. Karşıyaka ve Şehit Harun Boy Mahallelerinin ardından Cudi Mahallesi'nde açık alanda halk toplantısı düzenleyen belediye, büyük katılım sağladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği halk toplantısında belediyenin 1 yıllık icraatları sinevizyon eşliğinde halka izletildi. Daha sonra Belediye Başkanı Emin Toğurlu mikrofonun halka uzatılmasını istedi. Mikrofonu eline ilk alan Çiçek Turan adlı kadın, Toğurlu'ya
yollarını yaptıklarından dolayı teşekkür ederek, hizmetlerin bu şekilde devam etmesini istedi. Ceylan Deniz adlı vatandaş ise, "Evimizin önünden geçen yol arsa sahibi tarafından kapatıldı. 10 tane evin yolu bu şekilde kesildi. Eve gidiş- gelişlerimizde büyük zorluk çekiyoruz. Sizden ricamız o arsa sahibi ile görüşün ve kapalı yolumuzu açtırsın" dedi.
Başı boş ineklerden büyük rahatsızlık duyduğunu ifade eden Jiyan Geçer adlı genç kız, "Sayın Başkan, bizim ineklerimiz yok ama bakıyoruz Silopi'nin neresine giderseniz gidin inekleri görüyoruz. Sizden isteğimiz başıboş gezen ineklere bir çözüm bulmanız" diye konuştu.
Yeni hizmete giren şehir içi minibüslerin güzergah ve geliş-gidiş saatlerinin belirsizliğinden yakınan Silo Pide adlı vatandaş, belediye başkanından bu duruma çözüm bulmasını ve minibüsler için durak yapılmasını istedi. Pide, "Minibüslerin yolcuları nerde indirip bindireceği belli değil. Bunların yapılmasını istiyoruz" diyerek istekte bulundu.
Kumri Tur adlı vatandaş da maddi durumu iyi olmayan fakir öğrencilerin belediye tarafından ücretsiz olarak dersanelere gönderilmesini istedi. Tek tek halkın sorunlarını dinleyen Belediye Başkanı Emin Toğurlu, "Vatandaşlarımız sorunlarını kendi ağızlarından anlattı. Biz sizin için varız ve bu sorunları çözmeye yemin ettik. Gereken neyse onu da yapacağız" şeklinde konuştu.
Başkan Toğurlu'nun konuşmasının ardından sanatçı Seyda Perinçek bir konser verdi. Konser gece geç saatlere kadar devam etti.