Niğde Memur-Sen'den terörist saldırılara tepki

Hakkâri'nin Çukurca ilçesi Hantepe mevkiinde konuşlu komando birliğine iki noktadan uzun namlulu silah ve roketatarlarla saldıran PKK'lıların 6 askeri

Hakkâri'nin Çukurca ilçesi Hantepe mevkiinde konuşlu komando birliğine iki noktadan uzun namlulu silah ve roketatarlarla saldıran PKK'lıların 6 askeri şehit etmesine Niğde Memur-Sen tepki gösterdi.

Saldırıların demokratikleşme ve terörle mücadelenin gündemde olduğu, terörden beslenenlerin ekmeğinin elinden alınmasına yönelik çalışmaların olduğu bir dönemde yapıldığını vurgulayan Memur-Sen Niğde İl Başkanı Celalettin Özüdoğru "Terör örgütü son çırpınışlarını yapmaktadır. Geleceğini kan ve rant üzerine kurmuş terör örgütü yine kendini göstermiş ve 6 askerimizi şehit etmiş, 15 askerimizi de yaralamıştır." şeklinde açıklama yaptı.

Her terörist saldırı sonrası 'kanları yerde kalmayacak' türünden klasik açıklamalar yerine, terörle mücadelede kararlılıkla gerekenlerin yapılacağına olan inançlarını dile getirmek istediklerini belirten Memur-Sen Niğde İl Başkanı Özüdoğru, "Bu saldırı sonrası daha önceden alınan istihbarat raporlarını okumak, telsiz konuşmalarını dinlemek istemiyoruz. Terörle mücadelede, topyekun kararlılık ve işbirliği içinde gerekenin yapılmasına yönelik beklentimizi ifade ederken, bataklık kurutulmadan terör belasından kurtulmanın mümkün olmadığını da vurgulamak istiyoruz. Bataklığın kurutulması ise daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi ve sivil bir anayasa ile mümkün olacaktır." şeklinde konuştu.

Bu saldırıların artık son olmasını dilediklerini belirten Özüdoğru, "Bu duygu ve düşüncelerle, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, başta aileleri olmak üzere silah arkadaşlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz." dedi.