GESOB Başkanı Kara: Giresun'a da yatırım yapılsın, OR-Gİ Havaalanı açılsın

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, çevrede bulunan illerin, aldığı devlet yatırımları ile her geçen gün daha da g

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, çevrede bulunan illerin, aldığı devlet yatırımları ile her geçen gün daha da gelişme gösterirken, Giresun'un yaşadığı olumsuzluklar nedeniyle başta ekonomik olmak üzere her yönden gerilediğini belirterek, bu duruma tepki gösterdi.

GESOB Başkanı Ali Kara, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, Giresun ekonomisinin yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Giresun ve Ordu arasında yapımı istenen havaalanı bir türlü hayata geçirilemezken, Hakkari'nin Yüksekova ve Şırnak'ın Cizre ilçelerinde havaalanı yapımına başlamasını eleştiren Kara, şöyle dedi:

"Ordu ve Giresun arasında kurulması istenilen OR-Gİ Havaalanı için yetkililerin söyledikleri ifadelerde, böyle bir havaalanın rantıbal olamayacağını, bu durumda havaalanının zarar edebileceğini ifade etmekteler. Ne varki, bize havaalanı rantabıl değil denirken, 18 Temmuz 2010 tarihinde Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde havaalanı temeli atıldı. Hemen ertesi gün de Şırnak'ın Cizre ilçesinde. Hayırlı uğurlu olsun. Hizmet yapılmasına asla karşı değiliz. Ancak bu durum ülkemizi yöneten zihniyetlerin, Giresun ve Ordu'ya bakış açılarının ne düzeyde olduğunu gösteriyor. Bir milyonun üzerinde iki ile havaalanını çok görenler, 200 bin nüfusu olan iki ilçeye ayrı ayrı havaalanı yapıyor. Biz bu Türkiye Cumhuriyetinin vilayeti değil miyiz ? İnsanın aklına şöyle bir soru takılıyor. Acaba Karadeniz insanı da devletine başkaldırarak, ordusu ile çarpışır duruma gelerek mi hak alması lazım ? Allah göstermesin. Böyle bir ifadeyi lisanen söylemek bile bize üzüntü veriyor. Ama bugünkü manzara bunu gösteriyor. Baş kaldıran, çıran, vuran, kıran, sokakları çocuklarla beraber kan gölüne getiren bir yere bu kadar büyük hizmetler yapılırken, huzur ve istikrarın sembolü olan diğer vilayetlere böyle bir bakış açısının olması üzüntü verecidir."