Vatso Başkanı Kandaşoğlu'ndan Ziyaretler

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, yeni atanan Bayındır ve İskan Müdürü Mehmet Tahaal ile İş Bankası Bölge Müdürlüğü'ne atanan Mehmet Kaya'yı ziyaret etti.

Vatso Başkanı Kandaşoğlu'ndan Ziyaretler
VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Bayındırlık ve İskan Müdürü Mehmet Tahaal'ı ziyaretinde Van'ın gelişmesinde kamu kurumlarının etkin rol alması gerektiğini belirtti. Kandaşoğlu "Kamu kurumları ilimiz başta olmak üzere bölgenin kalkınmasında etkin rol üstlenmeliler. Bölgenin kaderini bölge müdürleri değiştirebilir. Bunun için iyi niyetli, bulundukları görevleri layıkıyla yapmalarını bekliyoruz. Ayrıca deprem bölgesi olan ilimizde Bayındırlık İl Müdürlüğü olarak yapı denetimini iyi sağlamalıyız. Bu konuda gerekli hassasiyet sağlanmalıdır. Son yıllarda bölgenin kalkınması için gönderilen kaynakların hakkaniyet ölçüsünde kullanılması noktasında kamu kurumlarından özel ilgi istiyoruz. Çünki yıllardır ihmal edilen bölgemize gönderilen kaynakların çok iyi kullanılması, kamu yatırımlarının değerlendirilmesi açısından çok önemlidir" dedi.
Kandaşoğlu, Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak kentin kalkınması, gelişmesi ve hak ettiği yere gelmesi için her kurumla işbirliğine hazır olduklarını, bunun için gayret gösterdiklerini söyledi.
Van Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü görevine atanan Mehmet Tahaal ise Van gibi önemli bir yerde çalışmanın sorumluluğu içinde olacağını belirterek "Hepimizin ortak amacı Van'ın gelişmesi ve kalkınması. Biz de kurum olarak bunun gayreti içinde olacağız" dedi.
Ziyarete Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Tugay ve İbrahim Sevimli de katıldı.
BÖLGEDE FİNANS SORUNU VAR
Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zahir Kandaşoğlu, ayrıca İş Bankası Bölge Müdürlüğü'ne atanan Mehmet Kaya'yı da ziyaret etti. Kaya'ya Van'ın bankacılık alanında çok ciddi sorunlar yaşadığını söyleyen Kandaşoğlu, "Üyelerimiz finans konusunda sorunlar yaşamaktadır. Bankalar da bu konuda inisiyatif almamakta ısrar ediyor. Dolayısı ile birçok işletmemiz işletme sermayesi nedeniyle kapanma ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu durumun son bulması, bankalar bu bölgedeki KOBİ'lere güvenmeli ve karşılıklı iyi niyet sağlanmalıdır" dedi.
İş Bankası Van Müdürü Mehmet Kaya ise, Van'ın bölge için önemli bir kent olduğunu belirterek "Bizler yaşanan sorunları en aza indirmek için gayret göstereceğiz. Van'da İpekyolu üzerinde bir banka şubesi daha açmayı planlıyoruz. Çünkü Van bu potansiyele sahiptir" dedi.