Salihli'de Kıbrıs Barış Harekatının Yıldönümü Kutlandı

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 36'ncı yıldönümü Manisa'nın Salihli ilçesinde törenlerle kutlandı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Salihli Şubesi öncülüğünde Şehitlik Anıtı'nda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Salihli Temsilcisi Mustafa Ali Erdem, "1974 yılında Rumlar yavru vatan Kıbrıs üzerinde tamamen hakimiyet kurarak Türk vatandaşlarımızı yavru vatandan sürgün etmek istedi. Daha önceleri de Türk vatandaşlarımıza eziyet ve zulüm ediyorlardı. Fakat son zamanlarda işi tamamen azıtmışlardı. Karşılarında korkak
Türkler var sandılar.Halbuki öyle yanıldılar ki 1974 Kıbrıs barış harekatında Türk askerinin cesaretini gözü pekliğini anladılar. Korkak tavşan gibi dört bir yana kaçmaya başladılar" dedi.
O zamanın hükümetinin emriyle Kıbrıs'a gittiklerini anlatan Erdem, şunları söyledi: "Giderken sanki bizim anamıza babamıza bacımıza eziyet etmişlerdi. Hepimiz oradaki yurttaşlarımızın çektiği acı ve ızdırabı çekiyorduk. Hepimiz oraya ölmek var dönmek yok diyerek gittik. Türk'ün gücünü Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Anafartalar'da, Kurtuluş Savaşında, Kore Savaşında nasıl görmüşlerse aynı cesaret ve kahramanlıkla bir kez daha dünyaya gösterdik. Savaşta bazı arkadaşlarımız kollarımızda son nefeslerini verdi.
Bazı yaralı arkadaşlarımızı sırtımızda taşıdık. Biz şehitlik mertebesine eremedik. Gazi unvanı alarak vatanımıza döndük. Canımızı, uğruna feda ettiğimiz, feda etmeye yemin ettiğimiz o yavru vatan bizim, senin, Türk milletinindir. Atalarımızın asırlardan beri şehitlerimizin türbedarlığını yaptığı ve Türk'ün diyarı diye bellediğimiz o ada hepimizin"
Program dahilinde Karaman Camii önünde vatandaşlara pilav ve ayran ikram edildi.