Lys Mf Türkiye Birincisi Arman Özdemir'e İzto'dan 10 Adet Ata Altını

2010 Lisans Yerleştirme Sınav (LYS) sonuçlarına göre Matematik Fen puan türünde Türkiye birincisi olan Arman Özdemir, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve oda üyeleri tarafından 10 adet ata altını ile ödüllendirildi

2010 Lisans Yerleştirme Sınav (LYS) sonuçlarına göre Matematik Fen puan türünde Türkiye birincisi olan Arman Özdemir, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve oda üyeleri tarafından 10 adet ata altını ile ödüllendirildi. Beyin göçünün yok olması gerektiğini ifade eden Demirtaş, iş arayan mezunlar değil de; işi hazır mezunlar yetiştirilmesi gerektiğini açıkladı.
İZTO olarak kentin sadece ekonomik, sanayi ve ticareti yönünde çalışmanın yanı sıra eğitime de önem verdiklerini söyleyen Başkan Demirtaş; şöyle konuştu: "Arman'ın başarısı kamuoyu tarafından takdir edilecek bir güce sahip. Eğitime önem veriyoruz çünkü beyin göçünü engellemek istiyoruz. Biz çocukların ailelerinden uzakta zor şartlar altında eğitim hayatını sürdürmesinden yana değiliz. Herkes kendi şehrine kazanım sağlamalıdır. İzmir iş hanesinde hazır yetişmiş beyinler ile mezun olup iş arayan
üniversiteli değil de; işi hazır olan mezunlar istiyoruz."
GÜNDE 500 SORU ÇÖZDÜM
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile oda üyeleri tarafından 10 adet ata altını ile ödüllendirilen Türkiye LYS Matematik - Fen birincisi İzmirli Arman Özdemir de başarısı ile emeğinin karşılığını aldığını söyledi.
Sınava hazırlanırken abartılacak kadar çok çalışmadığını belirten Arman Özdemir, şöyle konuştu: "Günde 500 soru çözüyordum. Başarımdan ötürü de mutluyum. Emeğimin karşılığını almış oldum. Şu an hala daha bir tercih yapmadım ama Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü okumak istiyorum."
Arman Özdemir'in annesi Özden Özdemir ise çocuğunun çok sosyal yönlü bir kişiliğe sahip olduğunu anlatarak şunları söyledi: "Arman yılmadan sıkılmadan amacına yönelik çalışmayı seven bir çocuk oldu her zaman. İzmir Fen Lisesi'ne başladığı ilk gün bana 'bu okulu birincilikle bitireceğim" diye söylemişti; doğru da oldu"
İZTO'daki ödüllendirme buluşmasına annesi Özden Özerdem, erkek kardeşi Emre Özerdem ve anneannesi Tülay Çaçan ile katılan Arman Özerdem daha sonra altınlarını Başkan Demirtaş'tan teslim aldı.