Uruguay- Gana maçı için kader savaşı başlıyor...

Uruguay ile Gana bu akşam karşı karşıya gelecek... Gana maçta iyi bir skor almak için tüm gücüyle saldıracak... Uruguay ise en büyük silahı Lugano'yu öne çıkaracak? Uruguay- Gana maçı bu akşam 21.30'da Türkiye'nin kanalı TRT 1'den canlı olarak sunulacak...

  Uruguay Gana Dü ; nya Kupası ç ; eyrek final maç ; ı saat 21 : 30 ' da oynanacak ve TRT 1 ' den naklen canlı yayınlanacak . Soccer City Stadı ' ndaki maç ; ı Portekizli hakem Olegario Benquerenca yö ; netecek ve iki takımda yarı finale ç ; ıkmak iç ; in ter dö ; kecek . Gana dışında hiç ; bir Afrika takımı , Gü ; ney Afrika ' da sü ; ren Dü ; nya Kupası ' nda ikinci tura ç ; ıkamadı . Gana ise ikinci turda Amerika Birleşik Devletleri ' ni de eleyip ç ; eyrek finale yü ; kseldi . Siyah yıldızlar şimdi , kupaya bir ç ; eşit ev sahipliği yapıyor . Ganalı futbolcular , Uruguay ' ı da devirip kupa tarihinde yarı final gö ; ren ilk Afrika takımı olmayı hedefliyor . Takımın teknik direktö ; rü ; de , bu yolda ü ; stlerindeki baskıya yenik dü ; şmemekte kararlı . Atletico Madrid ' li golcü ; Diego Forlan ' a bakılırsa Uruguay Teknik Direktö ; rü ; Oscar Tabarez de kendinden emin . Forlan , Tabarez ' in ç ; ok deneyimli ve soğukkanlı bir ç ; alıştırıcı olduğunu , takımı nasıl idare etmesi gerektiğini ç ; ok iyi bildiğini sö ; yledi .
URUGUAY 40 YILDA BİR

Turnuvanın sessiz ve derinden yol alan takımı Uruguay , eski şaşalı gü ; nlerine dö ; nmenin arefesinde diyebilirim . Grup maç ; larındaki rahat tavırları , risksiz oyun anlayışı ile rakiplerine karşı gizli bir tehdit oluşturdu . 4-3-3 sistemini kendine benimsemiş oyun yapısı , ö ; ndeyken bile kendini hissettiriyor . Forlan-Suarez-Cavani ile saldırı hattının dudak uç ; uklatıcı ve kıskanç ; lık boyutlarında olduğunu belirtmek isterim . Skor avantajını yakaladıktan sonra en uç ; elemanlarının orta alana kadar ç ; ekilip rakibi buradan başlayarak savunmaya başlaması takım adına ö ; nemli bir kazanım diyebilirim . Bu durumda rakibe bırakacağınız alan gittikç ; e daralıyor ve rakibin manevra kabiliyetine darbe vurulmuş olunuyor . 2 . Tur mü ; cadelesinde Uruguay takımını grup maç ; larındaki diri ve rakibi ısıran yö ; nü ; nü ; gö ; remedim , aslında ç ; ok ' da iyi değillerdi belkide konsantrasyon sorunu yaşadılar . Bu maç ; ö ; ncesi defansın gö ; beğinde gö ; rev alan Diego Godin sakatlığından dolayı bü ; yü ; k bir ihtimalle oynayamayacak . Tabarez yaptığı aç ; ıklamada bu oyuncunun yerine Victorino ' yu oynatmak istediğini belirtti . 1970 yılından beri ilk kez ç ; eyrek finale ulaşan Uruguay Milli Takımı iç ; in tarihi bir maç ; .

GANA GELECEĞİN İDOLÜ ;

2014 Dü ; nya Kupası iç ; in şimdiden favori gö ; sterilmeye başlanan Gana Milli Takımı iç ; in tarihlerinin en ö ; nemli maç ; larından birisi . 19 yaş altı Dü ; nya Şampiyonu olan takımın bir ç ; ok oyuncusunu kadrosunda barındıran Gana , yü ; ksek fizik gü ; cü ; ve direnç ; li yapısıyla rakiplerine korku salıyor . 2 . Tur maç ; ında A . B . D ile kora kor mü ; cadele eden ve uzatmalara giden mü ; sabakada bu turnuvanın sihirli ayaklarından Rennes ' li Gyan ile ç ; eyrek finale ç ; ıkmanın mutluluğunu yaşadı . Gyan ' ın sakatlığı moralleri bozmuş olsada oyuncunun mü ; sabakada oynamak istediğini ve bü ; yü ; k bir ihtimalle takımdaki yerini alacağı belirtildi . Gana Milli Takımı bu maç ; ö ; ncesinde ö ; nemli oyuncularının sakatlık ve cezalı durumları ile oldukç ; a sıkıntılı . Boateng ve Gyan ' ın sakatlıkları Ayew ' in cezası en can sıkan noktalar . Afrika Kıtasının tek başına gururu olmaya devam etmeleri iç ; in zoru başarmaları gerekiyor .